Close
Újabb régészeti különlegesség került felszínre a történelmi aszály miatt

Újabb régészeti különlegesség került felszínre a történelmi aszály miatt

A Jangce folyó vízszintjének süllyedése miatt hatszáz éves buddhista szobrok váltak láthatóvá.

Nem mindennapi lelet került felszínre Kína délnyugati részén, Csungkingban. A három buddhista szobrot a sziget Foyeliang nevű zátonyának legmagasabb részén találták.

Az egyik szobor egy lótusz talapzaton ülő szerzetest ábrázol.

A Jangce vízszintje gyorsan csökken a szárazság és a kánikula miatt Kína délnyugati régiójában, a mederben július óta mintegy negyvenöt százalékkal alacsonyabb a víz a szokásosnál, a kánikula pedig legalább még egy hétig tartani fog a hivatalos előrejelzések szerint, így elképzelhető, hogy további régészeti ritkaságok is előkerülnek majd a mederből.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Spanyolországban is történelmi jelentőségű leleteket hozott napvilágra az aszály. A „spanyol Stonehenge”-nek nevezett őskori kőkör megjelenése hozta lázba a kutatókat. Ezek mellett pedig a Dunából is előbukkantak a második világháború alatt elsüllyedt hadihajó maradványai Szerbiában.

(Forrás: CNN, fotó: Thomas Peter/REUTERS)

jangce | buddhista szobor | régészet | szárazság | aszály

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram