Annyi az asztalfoglalás az angliai éttermekben, hogy sokkoló megoldásra van szükség

Mennél úgy étterembe, hogy előre ki kell fizetned a menü árát? Angliában már így működik.

Mindez annak köszönhető, hogy az országban április 12-től részlegesen megnyithatnak a vendéglátóhelyek, a hónapok óta otthon gubbasztó kiéhezett vendégek pedig valóságos rohamra indultak, hogy hosszú idő után ismét éttermi élményben lehessen részük.

Néhány étterem ennek következtében új policyt vezetett be:

a foglalást követően a vendégnek nyomban rendeznie kell a számlát.

Kray Treadwell, a birminghami 670 Grams tulajdonosa a Sunday Times-nak nyilatkozva elmondta, miért kéri el előre a pénzt azoktól, akik a hetvenfontos (harmincezer forintos) degusztációs menüből szeretnének fogyasztani.

"Annyira kicsi étterem vagyunk, hogy ha a négyfős asztalunkra nem jön foglalás péntek este, akkor több száz fontot veszítünk. Az egész úgy működik, mintha jegyet vennél egy  színházi előadásra. Ha aznap este nem tudsz elmenni, odaadhatod egy barátodnak.

Minderre azért van szükség, mert sokan egyszerre több helyre is foglalnak asztalt, aztán az utolsó pillanatokban valamelyiket lemondják, vagy el sem mennek az étterembe."

A Pay before you eat rendszer egyáltalán nem riasztja el az embereket, akik az egy éve tartó lezárások miatt szemmel láthatóan nagyon vágynak már a közösségi élményre, a családi, baráti vacsorákra.

Hogy mennyire, az remekül meglátszik a foglalások számán: az egyik kedvelt gasztropubba, a The Sportsmanbe például leghamarabb már csak októberben lehet asztalhoz jutni. Hasonló a helyzet a negyvenkét éttermet birtokló D & D csoportnál, ahol májusig valamennyi helyükön kitehetik a megtelt táblát, ami esetükben ötvenezer asztalfoglalást jelent.

Angliában április 12-től előbb az éttermek szabadtéri részei nyithatnak, május 17-től teljes üzemben működhetnek.

Korábban megírtuk, hogy itthon több száz különböző szervezet csatlakozott a vendéglátásban és a tuirzmusban dolgozóknak valódi segítséget nyújtó kezdeményezéshez, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség döntéshozóinak juttattak el.

(Forrás:  Squaremeal, fotók: Getty Images)

étterem | előre | fizetés | újra | nyitás | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom