Close
Annyi az asztalfoglalás az angliai éttermekben, hogy sokkoló megoldásra van szükség

Annyi az asztalfoglalás az angliai éttermekben, hogy sokkoló megoldásra van szükség

Mennél úgy étterembe, hogy előre ki kell fizetned a menü árát? Angliában már így működik.

Mindez annak köszönhető, hogy az országban április 12-től részlegesen megnyithatnak a vendéglátóhelyek, a hónapok óta otthon gubbasztó kiéhezett vendégek pedig valóságos rohamra indultak, hogy hosszú idő után ismét éttermi élményben lehessen részük.

Néhány étterem ennek következtében új policyt vezetett be:

a foglalást követően a vendégnek nyomban rendeznie kell a számlát.

Kray Treadwell, a birminghami 670 Grams tulajdonosa a Sunday Times-nak nyilatkozva elmondta, miért kéri el előre a pénzt azoktól, akik a hetvenfontos (harmincezer forintos) degusztációs menüből szeretnének fogyasztani.

“Annyira kicsi étterem vagyunk, hogy ha a négyfős asztalunkra nem jön foglalás péntek este, akkor több száz fontot veszítünk. Az egész úgy működik, mintha jegyet vennél egy  színházi előadásra. Ha aznap este nem tudsz elmenni, odaadhatod egy barátodnak.

Minderre azért van szükség, mert sokan egyszerre több helyre is foglalnak asztalt, aztán az utolsó pillanatokban valamelyiket lemondják, vagy el sem mennek az étterembe.”

A Pay before you eat rendszer egyáltalán nem riasztja el az embereket, akik az egy éve tartó lezárások miatt szemmel láthatóan nagyon vágynak már a közösségi élményre, a családi, baráti vacsorákra.

Hogy mennyire, az remekül meglátszik a foglalások számán: az egyik kedvelt gasztropubba, a The Sportsmanbe például leghamarabb már csak októberben lehet asztalhoz jutni. Hasonló a helyzet a negyvenkét éttermet birtokló D & D csoportnál, ahol májusig valamennyi helyükön kitehetik a megtelt táblát, ami esetükben ötvenezer asztalfoglalást jelent.

Angliában április 12-től előbb az éttermek szabadtéri részei nyithatnak, május 17-től teljes üzemben működhetnek.

Korábban megírtuk, hogy itthon több száz különböző szervezet csatlakozott a vendéglátásban és a tuirzmusban dolgozóknak valódi segítséget nyújtó kezdeményezéshez, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség döntéshozóinak juttattak el.

(Forrás:  Squaremeal, fotók: Getty Images)

Anglia | újra | nyitás | fizetés | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom