Close
A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A fővárosban és Budapest vonzáskörzetében, valamint a Balaton környékén folynak a legátgondoltabban a házépítési műveletek.

A Wienerberger által indított Mesterház Program adatai alapján az említett régiókban építkezik mintegy fele azoknak, akik a minőségi kivitelezést helyezik előtérbe. A családi házat építők körében pedig várhatóan egyre nagyobb lesz a megfontolt kivitelezők aránya, ugyanis

2021 januárjától életbe lépnek azok a szigorú szabályozások, amelyek szerint csak közel zéró energiaigényű házat lehet átadni.

Potos János, a Wienerberger Téglaipari Zrt. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgatója szerint az ilyen ingatlanok esetében a körültekintő alapanyag-választás és munkaszervezés nélkülözhetetlen:

„A körültekintő tervezés minden lakásépítés esetében kiemelt fontosságú. A falazat és a tető például alapjaiban határozza meg egy új otthon minőségét, pedig a ház teljes költségvetésének töredékét teszik ki.

Az építtetők közül többen talán ezért ezekre kevesebb figyelmet szánnak, s természetesnek veszik jó kvalitásaikat, ami ugyanakkor egyáltalán nem garantált.”

A szakértő azt is elmondta, hogy a kiválasztott anyagokon és a magas szintű kivitelezésen múlik a jó minőség, illetve az, hogy a tető mennyire fog ellenállni a szélsőséges időjárásnak, és mennyire lesz esztétikailag tartós. Így lényegében már az első lépéseknél eldőlhet, mennyire lesz stabil és értékálló az ingatlanunk.

És ha már Balaton:

(Forrás: Balaton.hu, Profitline.hu, fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom