Close
A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A fővárosban és Budapest vonzáskörzetében, valamint a Balaton környékén folynak a legátgondoltabban a házépítési műveletek.

A Wienerberger által indított Mesterház Program adatai alapján az említett régiókban építkezik mintegy fele azoknak, akik a minőségi kivitelezést helyezik előtérbe. A családi házat építők körében pedig várhatóan egyre nagyobb lesz a megfontolt kivitelezők aránya, ugyanis

2021 januárjától életbe lépnek azok a szigorú szabályozások, amelyek szerint csak közel zéró energiaigényű házat lehet átadni.

Potos János, a Wienerberger Téglaipari Zrt. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgatója szerint az ilyen ingatlanok esetében a körültekintő alapanyag-választás és munkaszervezés nélkülözhetetlen:

„A körültekintő tervezés minden lakásépítés esetében kiemelt fontosságú. A falazat és a tető például alapjaiban határozza meg egy új otthon minőségét, pedig a ház teljes költségvetésének töredékét teszik ki.

Az építtetők közül többen talán ezért ezekre kevesebb figyelmet szánnak, s természetesnek veszik jó kvalitásaikat, ami ugyanakkor egyáltalán nem garantált.”

A szakértő azt is elmondta, hogy a kiválasztott anyagokon és a magas szintű kivitelezésen múlik a jó minőség, illetve az, hogy a tető mennyire fog ellenállni a szélsőséges időjárásnak, és mennyire lesz esztétikailag tartós. Így lényegében már az első lépéseknél eldőlhet, mennyire lesz stabil és értékálló az ingatlanunk.

És ha már Balaton:

(Forrás: Balaton.hu, Profitline.hu, fotók: Getty Images)

Wienerberger | Mesterház Program | családi ház | ház | budapest

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram