Close
A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A fővárosban és Budapest vonzáskörzetében, valamint a Balaton környékén folynak a legátgondoltabban a házépítési műveletek.

A Wienerberger által indított Mesterház Program adatai alapján az említett régiókban építkezik mintegy fele azoknak, akik a minőségi kivitelezést helyezik előtérbe. A családi házat építők körében pedig várhatóan egyre nagyobb lesz a megfontolt kivitelezők aránya, ugyanis

2021 januárjától életbe lépnek azok a szigorú szabályozások, amelyek szerint csak közel zéró energiaigényű házat lehet átadni.

Potos János, a Wienerberger Téglaipari Zrt. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgatója szerint az ilyen ingatlanok esetében a körültekintő alapanyag-választás és munkaszervezés nélkülözhetetlen:

„A körültekintő tervezés minden lakásépítés esetében kiemelt fontosságú. A falazat és a tető például alapjaiban határozza meg egy új otthon minőségét, pedig a ház teljes költségvetésének töredékét teszik ki.

Az építtetők közül többen talán ezért ezekre kevesebb figyelmet szánnak, s természetesnek veszik jó kvalitásaikat, ami ugyanakkor egyáltalán nem garantált.”

A szakértő azt is elmondta, hogy a kiválasztott anyagokon és a magas szintű kivitelezésen múlik a jó minőség, illetve az, hogy a tető mennyire fog ellenállni a szélsőséges időjárásnak, és mennyire lesz esztétikailag tartós. Így lényegében már az első lépéseknél eldőlhet, mennyire lesz stabil és értékálló az ingatlanunk.

És ha már Balaton:

(Forrás: Balaton.hu, Profitline.hu, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy 135 millió dolláros manhattani kilátás
Ebből az elképesztően látványos irodából garantáltan nem vágynál home office-ba
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom