Close
A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A Budapest és Balaton vonzáskörzetében élőkre sokkal jellemzőbb az átgondoltabb építkezés

A fővárosban és Budapest vonzáskörzetében, valamint a Balaton környékén folynak a legátgondoltabban a házépítési műveletek.

A Wienerberger által indított Mesterház Program adatai alapján az említett régiókban építkezik mintegy fele azoknak, akik a minőségi kivitelezést helyezik előtérbe. A családi házat építők körében pedig várhatóan egyre nagyobb lesz a megfontolt kivitelezők aránya, ugyanis

2021 januárjától életbe lépnek azok a szigorú szabályozások, amelyek szerint csak közel zéró energiaigényű házat lehet átadni.

Potos János, a Wienerberger Téglaipari Zrt. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgatója szerint az ilyen ingatlanok esetében a körültekintő alapanyag-választás és munkaszervezés nélkülözhetetlen:

„A körültekintő tervezés minden lakásépítés esetében kiemelt fontosságú. A falazat és a tető például alapjaiban határozza meg egy új otthon minőségét, pedig a ház teljes költségvetésének töredékét teszik ki.

Az építtetők közül többen talán ezért ezekre kevesebb figyelmet szánnak, s természetesnek veszik jó kvalitásaikat, ami ugyanakkor egyáltalán nem garantált.”

A szakértő azt is elmondta, hogy a kiválasztott anyagokon és a magas szintű kivitelezésen múlik a jó minőség, illetve az, hogy a tető mennyire fog ellenállni a szélsőséges időjárásnak, és mennyire lesz esztétikailag tartós. Így lényegében már az első lépéseknél eldőlhet, mennyire lesz stabil és értékálló az ingatlanunk.

És ha már Balaton:

(Forrás: Balaton.hu, Profitline.hu, fotók: Getty Images)

ház | balaton | családi ház | budapest | Mesterház Program

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram