Close
Augusztus elsejétől Velence végre megvédi Velencét!

Augusztus elsejétől Velence végre megvédi Velencét!

Végre hivatalossá válnak az eddigi ígéretek, amelyek ezt a csodás várost óvják.

Tegnap jelentette be Velence, hogy augusztus elsejétől teljesen kitiltják a 25 ezer tonnánál nagyobb hajókat a városból. A No Grandi Navi (kb. Stop nagy hajók) aktivista társaság elnöke nagyon örül a döntésnek, a csapat ugyanis több mint tíz éve harcol már az óriási óceánjárók és folyami hajók ellen.

Velencét nagyon valószínűleg az győzte meg, hogy a Unesco megfenyegette Velencét, veszélyeztetetté teszi az amúgy is világörökségként nyilvántartott várost, mire az önkormányzat gyorsan reagált, és augusztus elsejétől betiltja a 25 ezer tonnánál nehezebb és 180 méternél hosszabb hajókat.

Ez azt jelenti, hogy csak a kisebb utasszállító hajók használhatják Velence Giudecca kanálisát, ahonnan a történelmi városközpont felé vezet az út.

A döntéssel Velence a lagúnák ökoszisztémáját védi, valamint a város környezeti, művészeti és kulturális örökségét, fogalmaz a kormány közleménye. A változáshoz Marghera kikötőjét fogják egy 157 millió eurós beruházással bővíteni, valamint elvileg anyagilag kompenzáljál azokat is, akiket veszteség ér a döntés miatt (beleértve 4200 helyi dolgozót).

A velencei kanálisok megóvásáért mellesleg nagyon sok világsztár is kampányolt, reméljük, ezúttal valóban sikerül megvalósítani a szabályozást.

(Forrás: CNN)

szabályozás | velence | törvény | cnn | lagúna

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram