Close
Augusztus elsejétől Velence végre megvédi Velencét!

Augusztus elsejétől Velence végre megvédi Velencét!

Végre hivatalossá válnak az eddigi ígéretek, amelyek ezt a csodás várost óvják.

Tegnap jelentette be Velence, hogy augusztus elsejétől teljesen kitiltják a 25 ezer tonnánál nagyobb hajókat a városból. A No Grandi Navi (kb. Stop nagy hajók) aktivista társaság elnöke nagyon örül a döntésnek, a csapat ugyanis több mint tíz éve harcol már az óriási óceánjárók és folyami hajók ellen.

Velencét nagyon valószínűleg az győzte meg, hogy a Unesco megfenyegette Velencét, veszélyeztetetté teszi az amúgy is világörökségként nyilvántartott várost, mire az önkormányzat gyorsan reagált, és augusztus elsejétől betiltja a 25 ezer tonnánál nehezebb és 180 méternél hosszabb hajókat.

Ez azt jelenti, hogy csak a kisebb utasszállító hajók használhatják Velence Giudecca kanálisát, ahonnan a történelmi városközpont felé vezet az út.

A döntéssel Velence a lagúnák ökoszisztémáját védi, valamint a város környezeti, művészeti és kulturális örökségét, fogalmaz a kormány közleménye. A változáshoz Marghera kikötőjét fogják egy 157 millió eurós beruházással bővíteni, valamint elvileg anyagilag kompenzáljál azokat is, akiket veszteség ér a döntés miatt (beleértve 4200 helyi dolgozót).

A velencei kanálisok megóvásáért mellesleg nagyon sok világsztár is kampányolt, reméljük, ezúttal valóban sikerül megvalósítani a szabályozást.

(Forrás: CNN)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom