Close
Ausztria leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező gépek számára

Ausztria leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező gépek számára

Nagyot szigorítottak a szomszédban bárkivel szemben, aki Nagy-Britanniából jön.

Ausztria az indiai koronavírus-mutáció szigetországi terjedése miatt

június elsejétől leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára,

derül ki az osztrák egészségügyi minisztérium legfrissebb rendelkezéséből.

Ezen túlmenően Ausztria az Egyesült Királyságot is úgynevezett “virusmutációs területté” nyilvánította, ami azt jelenti, hogy csakúgy, mint Brazília, India és a Dél-Afrikai Köztársaság esetében, csak rendkívül szigorú feltételekkel lehet beutazni az országba. Lényegében csak az ott dolgozó osztrák állampolgárok, illetve az ausztriai lakóhellyel rendelkezők léphetnek be,

de ők is csak negatív PCR-teszttel, amelyre még a beoltottaknak és a betegségből felgyógyultaknak is szükségük van, továbbá esetükben a karanténkötelezettség is életben marad.

A Brazíliából és a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező repülőgépekre vonatkozóan már január óta érvényben van a leszállási tilalom, India április végén került erre a listára. Az Egyesült Királyság vonatkozásában decembertől márciusig egyszer már érvényben volt (akkor a brit vírusmutáció miatt), a leszállási tilalom a repülőgépek számára, amelyet azonban március 21-én feloldottak. Ez a tilalom júniustól az indiai mutáció veszélyessége miatt újra életbe lép.

Ausztria az elmúlt hetekben még azt jelentette be, hogy az indiai vírusmutáció nem veszélyezteti az ország nyitási terveit, amit mondjuk a brit gépek tiltása mellett igazolhat az, hogy sok országgal szemben viszont nagyot enyhítettek a beutazás szabályain.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

teszt | tiltás | mutáns | Nagy-Britannia | szigorítás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram