Close
Ausztria leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező gépek számára

Ausztria leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező gépek számára

Nagyot szigorítottak a szomszédban bárkivel szemben, aki Nagy-Britanniából jön.

Ausztria az indiai koronavírus-mutáció szigetországi terjedése miatt

június elsejétől leszállási tilalmat vezet be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára,

derül ki az osztrák egészségügyi minisztérium legfrissebb rendelkezéséből.

Ezen túlmenően Ausztria az Egyesült Királyságot is úgynevezett “virusmutációs területté” nyilvánította, ami azt jelenti, hogy csakúgy, mint Brazília, India és a Dél-Afrikai Köztársaság esetében, csak rendkívül szigorú feltételekkel lehet beutazni az országba. Lényegében csak az ott dolgozó osztrák állampolgárok, illetve az ausztriai lakóhellyel rendelkezők léphetnek be,

de ők is csak negatív PCR-teszttel, amelyre még a beoltottaknak és a betegségből felgyógyultaknak is szükségük van, továbbá esetükben a karanténkötelezettség is életben marad.

A Brazíliából és a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező repülőgépekre vonatkozóan már január óta érvényben van a leszállási tilalom, India április végén került erre a listára. Az Egyesült Királyság vonatkozásában decembertől márciusig egyszer már érvényben volt (akkor a brit vírusmutáció miatt), a leszállási tilalom a repülőgépek számára, amelyet azonban március 21-én feloldottak. Ez a tilalom júniustól az indiai mutáció veszélyessége miatt újra életbe lép.

Ausztria az elmúlt hetekben még azt jelentette be, hogy az indiai vírusmutáció nem veszélyezteti az ország nyitási terveit, amit mondjuk a brit gépek tiltása mellett igazolhat az, hogy sok országgal szemben viszont nagyot enyhítettek a beutazás szabályain.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ausztria öt legjobb útvonala csodálatos tájakon vezet keresztül
Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom