Close
Szinte minden korlátozó intézkedést visszavonnak Ausztriában

Szinte minden korlátozó intézkedést visszavonnak Ausztriában

Egy hónapon belül fellélegezhetnek az osztrákok. 

Március ötödikén Ausztria fellélegezhet: a szövetségi kormány mai bejelentése alapján szinte minden óvintézkedést visszavonnak:

a vendéglátóipari egységeket újra mindenki látogathatja és az FFP2-es maszkokat is csak a közösségi közlekedési eszközökön illetve bankban, kórházban és élelmiszerüzletekben kell majd hordani.

Bár Ausztriában is enyhül az omikron okozta ötödik hullám és az osztrák kormány március öttől szinte minden óvintézkedést visszavon, Michael Ludwig, Bécs polgármestere továbbra is óvatosságra int. Az eddig is óvatos Bécs továbbra is ragaszkodik az FFP2-es maszkokhoz és a gasztronómiában is csak fokozatosan vonja vissza az óvintézkedéseket.

Az osztrák fővárosban a legtöbb helyen ezentúl is kötelező marad az orrot és szájat eltakaró FFP2-es maszk viselése és ingyenes marad a tesztelés is. Bécsben érvényben maradnak a vendéglátóipari egységekre vonatkozó korlátozások is.

Bár az éjszakai szórakozóhelyek az osztrák fővárosban is újranyithatnak március ötödike után, de csak oltottak, vagy a betegségen átesettek számára (2G-szabály). A pontos szabályozásról Bécs a következő két hétben fog dönteni.

(Forrás: WH Digital, fotók: Unsplash)

covid-19 | járvány | ausztria | hír | bejelentés

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom