Close
Teljesen feloldották az éjszakai kijárási tilalmat a szomszédunkban

Teljesen feloldották az éjszakai kijárási tilalmat a szomszédunkban

Szombat éjféltől teljesen megszűnt a kijárási korlátozás.

Ausztriában éjféltől feloldották a november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást − jelentette be Wolfgang Mückstein szociális és egészségügyi miniszter.

A javuló járványügyi adatoknak köszönhetően az iskolák már május 17-én, hétfőn visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, míg az általános nyitás május 19-én, szerdától lép életbe.

Szigorú feltételek mellett kinyitnak az éttermek külső és belső terei, a hotelek, és látogathatók lesznek a kulturális és sportrendezvények is.

A távolságtartás és az FFP2-es maszkok zárt terekben elrendelt kötelező viselése továbbra is érvényben maradnak. A nyitás legfontosabb alappillére a “zöld útlevél” lesz, amely ugyan még nem egységes digitális formában jelenik meg, de a beoltottaknak, a gyógyultaknak és a negatív koronavírus-teszttel rendelkezőknek

szabad belépést biztosít − a kereskedelmi egységek és a múzeumok kivételével − az újra nyitó éttermekbe, hotelekbe, a kulturális és sportrendezvényekre.

Az osztrák nyitásról, különösen Bécsről itt olvashatsz részletesen, itt pedig arról írtunk, melyik ország nyitotta nagyra kapuit a magyarok előtt.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

bécs | ausztria | osztrák | kijárási tilalom | zöld útlevél

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram