Close
Így készülnek a nagy újranyitásra Bécsben

Így készülnek a nagy újranyitásra Bécsben

Egy tavaszi schnitzel a Figlmüllerben?

Ahogy áprilisban már tudni lehetett, egész Ausztriában, így Bécsben is 2021. május 19-től újraindulhat az élet, amit a város polgármestere, Michael Ludwig jelentett be. A megfelelő járványügyi intézkedések mellett

kinyithatnak az éttermek, a szállodák, a kulturális, szabadidős és sportlétesítmények is.

A fentiek belső helyiségei is kinyithatnak, de oda csak azok mehetnek be, akik vagy átestek a betegségen, vagy kaptak oltást. Ezek felül 24 órán belül készült saját teszttel, 48 órán belüli antigén teszttel vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkezők léphetnek be. Az osztrákok által többször emlegetett zöld útlevél május végén fog megvalósulni, és ugyanaz lesz a funkciója, mint a magyar védettségi igazolványnak.

A kültéri helyeken maximum tízen lehetnek egy asztalnál, a belső térben maximum négyen, az asztalok közt kötelező a két méter távolság. A maszkot a helyiségen belüli mozgás közben is kötelező használni, a vendéglátósoknak pedig végig kötelező az FFP2-es maszk viselése.

Az éttermek és vendéglátóhelyek este tízig lehetnek nyitva, ahogy a kulturális központok is.

Megnyitnak a kulturális központok is, ötvenszázalékos kihasználtsággal: kültéren maximum háromezer emberrel, beltéren maximum ezerötszáz fővel, de kültéren és beltéren is kötelező marad a maszk. Nagyobb (ötven fő feletti) magánrendezvények megtarthatók, viszont hatósági engedélyhez kötöttek.

A wellnessközpontokban húsz négyzetméternek kell jutnia vendégenként; ugyanez a szabály érvényes a fitnesztermekre és a szállodák éttermeire is.

Bécs polgármestere szerint a nyitás „óvatos” lesz, ezért a jövőben még többet fognak tesztelni, és fokozottan ellenőrzik a járványügyi szabályok betartását.

A terv az, hogy még inkább kiterjesztik a PCR-tesztelés lehetőségét, ezzel együtt fokozatosan

az összes bécsi iskolára kiterjesztik a „mindenki gargalizál” elnevezésű programot.

Ez az jelenti, hogy a május 17-től jelenléti oktatásra váltó tanulók hetente többször is ingyen tesztelhetik magukat koronavírusra.

A szállodákat, éttermeket, kulturális intézményeket, valamint szabadidős és sportlétesítményeket pedig előzetes értesítés nélkül, szúrópróba-szerűen ellenőrzik majd, hogy betartják-e a járványügyi intézkedéseket.

Itt gyűjtöttük össze részletesen, hogyan nyit ki Franciaország is ugyanazon a napon, itt pedig arról olvashatsz, hogyan nyit hétfőn ki Szlovénia.

(Forrás: Vindobona, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom