Close
Így készülnek a nagy újranyitásra Bécsben

Így készülnek a nagy újranyitásra Bécsben

Egy tavaszi schnitzel a Figlmüllerben?

Ahogy áprilisban már tudni lehetett, egész Ausztriában, így Bécsben is 2021. május 19-től újraindulhat az élet, amit a város polgármestere, Michael Ludwig jelentett be. A megfelelő járványügyi intézkedések mellett

kinyithatnak az éttermek, a szállodák, a kulturális, szabadidős és sportlétesítmények is.

A fentiek belső helyiségei is kinyithatnak, de oda csak azok mehetnek be, akik vagy átestek a betegségen, vagy kaptak oltást. Ezek felül 24 órán belül készült saját teszttel, 48 órán belüli antigén teszttel vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkezők léphetnek be. Az osztrákok által többször emlegetett zöld útlevél május végén fog megvalósulni, és ugyanaz lesz a funkciója, mint a magyar védettségi igazolványnak.

A kültéri helyeken maximum tízen lehetnek egy asztalnál, a belső térben maximum négyen, az asztalok közt kötelező a két méter távolság. A maszkot a helyiségen belüli mozgás közben is kötelező használni, a vendéglátósoknak pedig végig kötelező az FFP2-es maszk viselése.

Az éttermek és vendéglátóhelyek este tízig lehetnek nyitva, ahogy a kulturális központok is.

Megnyitnak a kulturális központok is, ötvenszázalékos kihasználtsággal: kültéren maximum háromezer emberrel, beltéren maximum ezerötszáz fővel, de kültéren és beltéren is kötelező marad a maszk. Nagyobb (ötven fő feletti) magánrendezvények megtarthatók, viszont hatósági engedélyhez kötöttek.

A wellnessközpontokban húsz négyzetméternek kell jutnia vendégenként; ugyanez a szabály érvényes a fitnesztermekre és a szállodák éttermeire is.

Bécs polgármestere szerint a nyitás „óvatos” lesz, ezért a jövőben még többet fognak tesztelni, és fokozottan ellenőrzik a járványügyi szabályok betartását.

A terv az, hogy még inkább kiterjesztik a PCR-tesztelés lehetőségét, ezzel együtt fokozatosan

az összes bécsi iskolára kiterjesztik a „mindenki gargalizál” elnevezésű programot.

Ez az jelenti, hogy a május 17-től jelenléti oktatásra váltó tanulók hetente többször is ingyen tesztelhetik magukat koronavírusra.

A szállodákat, éttermeket, kulturális intézményeket, valamint szabadidős és sportlétesítményeket pedig előzetes értesítés nélkül, szúrópróba-szerűen ellenőrzik majd, hogy betartják-e a járványügyi intézkedéseket.

Itt gyűjtöttük össze részletesen, hogyan nyit ki Franciaország is ugyanazon a napon, itt pedig arról olvashatsz, hogyan nyit hétfőn ki Szlovénia.

(Forrás: Vindobona, fotók: Unsplash)

kulturális | ausztria | figlmüller | étterem | vendéglátás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram