Close
Végre kiderült, mikor és hogyan nyit újra Franciaország

Végre kiderült, mikor és hogyan nyit újra Franciaország

Már nem kell sokat várniuk a sok-sok hónapja bezárt franciáknak. És nekünk sem, ha el akarunk hozzájuk utazni!

Ahogy a legtöbb európai ország, Franciaország is megkezdi fokozatosan az enyhítést, méghozzá négy lépésben május 3. és június 30. között. Mutatjuk, hogy fog kinézni a francia újranyitás!

A hónapok óta tartó intézkedések május 19-ig lesznek érvényben (pontosan úgy, mint Ausztriában) egész Franciaország területén: addig este hét óra a kijárási tilalom kezdete, nem nyithatnak ki az éttermek és vendéglátóhelyek, és szintén zárva vannak a mozik, színházak, múzeumok, fürdők, sportlétesítmények.

Május 19-től azonban…

  • a kijárási tilalom kezdete 21 órára tolódik;
  • megnyithatnak az éttermek és bárok teraszai (max. 6 fő/asztal);
  • kinyithatnak a múzeumok, színházak és mozik (max. 800 fő beltéren és max. 1000 fő kültéren);
  • látogathatóak lesznek a sportesemények (max. 800 fő beltéren és max. 1000 fő kültéren);
  • a gyülekezés pedig max. tíz főig megengedett.

Június 9-től pedig…

  • a kijárási tilalom kezdete 23 órára tolódik;
  • megnyithatnak az éttermek és bárok belső terei is (max. 6 fő/asztal);
  • újra lehet rendezvényeket, vásárokat szervezni, max. 5000 főig (védettségi igazoláshoz kötött);
  • sportlétesítmények is fogadhatnak max. 5000 főt (védettségi igazoláshoz kötött);
  • az EU-n kívüli turisták is beutazhatnak (ez védettségi igazoláshoz kötött).

Végül június 30-tól várhatóan

eltörlik a kijárási tilalmat és a látogatók limitált létszámát a nagyközönséget fogadó helyszíneken.

Franciaországba érkezőknek és onnan hazatérőknek

Az EU állampolgárai számára az országhatárok nyitva vannak, de minden földi, légi vagy tengeri úton érkező külföldi és hazatérő francia számára január 25-től kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt bemutatása (kivételt képeznek ezalól a határ menti ingázók és fuvarozók).

Ami a magyar állampolgárokat illeti, szeptember 1-től szigorodtak a magyar utazási szabályok, mely Franciaországra is érvényesek. A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint tíznapos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól csak két darab negatív PCR-teszt esetén kaphatnak felmentést.

Kivételt jelentenek ez alól azok a magyar állampolgárok, 2021. április 29-től, akik az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, mert ők már korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. A védettségi kártyához tartozó előjogokról ma is sok minden kiderült, amiről itt tudhatsz meg többbet.

(Forrás: Atout France)

kávézó | koronavírus | franciaország | újranyitás | vírus

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom