Close
Hétfőn nyitnak az éttermek belső helyiségei Szlovéniában, egy feltétellel

Hétfőn nyitnak az éttermek belső helyiségei Szlovéniában, egy feltétellel

Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei – közölte a helyi sajtó szombaton a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.

A nyitás feltétele, hogy az alkalmazottak és a vendégek átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy felvették valamelyik oltást, és ezt igazolni is tudják, illetve rendelkeznek PCR- vagy antigéngyorsteszttel.

Kinyithatnak a szállodák is,

a hatvanszobásnál nagyobb hotelek a kapacitásaik több mint a felét, míg az ennél kisebbek legfeljebb a felét kínálhatják fel.

A szlovén sajtó arról írt, hogy az idegenfogalom nyitása mellett leginkább Zdravko Počivalšek gazdasági miniszter állt ki, mert a szektor részéről egyre nagyobb a nyomás a kormányra.

Ez a gazdasági ágazat szenvedte el a hosszan tartó lezárások miatt a legnagyobb károkat, és a fennmaradásért küzd.

Közeli szomszédaink közül a csehek sürgetik az oltási igazolványt a turizmus fellendítéséért, Montenegró pedig teljes koronavírus-ellátással próbálja csábítani a turistákat.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom