Close
Hétfőn nyitnak az éttermek belső helyiségei Szlovéniában, egy feltétellel

Hétfőn nyitnak az éttermek belső helyiségei Szlovéniában, egy feltétellel

Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei – közölte a helyi sajtó szombaton a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.

A nyitás feltétele, hogy az alkalmazottak és a vendégek átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy felvették valamelyik oltást, és ezt igazolni is tudják, illetve rendelkeznek PCR- vagy antigéngyorsteszttel.

Kinyithatnak a szállodák is,

a hatvanszobásnál nagyobb hotelek a kapacitásaik több mint a felét, míg az ennél kisebbek legfeljebb a felét kínálhatják fel.

A szlovén sajtó arról írt, hogy az idegenfogalom nyitása mellett leginkább Zdravko Počivalšek gazdasági miniszter állt ki, mert a szektor részéről egyre nagyobb a nyomás a kormányra.

Ez a gazdasági ágazat szenvedte el a hosszan tartó lezárások miatt a legnagyobb károkat, és a fennmaradásért küzd.

Közeli szomszédaink közül a csehek sürgetik az oltási igazolványt a turizmus fellendítéséért, Montenegró pedig teljes koronavírus-ellátással próbálja csábítani a turistákat.

(Forrás: MTI)

étterem | nyitás | covid | védettség | teszt

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram