Close
Ingyenes koronavírus-kezeléssel csábítja a turistákat Montenegró

Ingyenes koronavírus-kezeléssel csábítja a turistákat Montenegró

Avagy hírek, amiket 2019-ben még nem is sejtettük, hogy valaha leírunk.

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak, közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

A tárca rendeletei között szerepel, hogy

azok a turisták, akik Montenegróban fertőződnek meg, ingyen kezelést kapnak a kórházakban, lehetőségük lesz ingyenes PCR-tesztek elvégzésére a közegészségügyi intézetekben, és a hotelek a szálláskapacitásiak tíz százalékát a Covid-esetekre különítik el.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 1277-tel 698 518-ra, Koszovóban 170-nel 106 192-re, Észak-Macedóniában 233-mal 153 694-re, Montenegróban százzal 98 142-re, Bosznia-Hercegovinában 340-nel 200 689-re növekedett.

Montenegróba csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy harminc napnál nem régebbi pozitív antigén gyorsteszt (IgG) birtokában, illetve a

koronavírus elleni második védőoltásnak az utazást megelőzően legalább hét nappal korábban történő beadását hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni.

Az országban jelenleg mindenhol (beltéren és kültéren) kötelező a maszkviselés, valamint éjfél és hajnali öt óra között él a kijárási tilalom, emellett fontos tudni, ha megjött a kedvünk egy montenegrói úthoz, hogy

a Wizz Air jelenleg szünetelteti a Budapest–Podgorica járatot.

Míg Montenegróba elég a Covid-teszt vagy az oltás igazolása, addig Anglia csak karanténnal enged be magyarokat az országba, Csehország pedig mihamarabb oltási igazolványokat szeretne.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom