Close
Ingyenes koronavírus-kezeléssel csábítja a turistákat Montenegró

Ingyenes koronavírus-kezeléssel csábítja a turistákat Montenegró

Avagy hírek, amiket 2019-ben még nem is sejtettük, hogy valaha leírunk.

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak, közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

A tárca rendeletei között szerepel, hogy

azok a turisták, akik Montenegróban fertőződnek meg, ingyen kezelést kapnak a kórházakban, lehetőségük lesz ingyenes PCR-tesztek elvégzésére a közegészségügyi intézetekben, és a hotelek a szálláskapacitásiak tíz százalékát a Covid-esetekre különítik el.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 1277-tel 698 518-ra, Koszovóban 170-nel 106 192-re, Észak-Macedóniában 233-mal 153 694-re, Montenegróban százzal 98 142-re, Bosznia-Hercegovinában 340-nel 200 689-re növekedett.

Montenegróba csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy harminc napnál nem régebbi pozitív antigén gyorsteszt (IgG) birtokában, illetve a

koronavírus elleni második védőoltásnak az utazást megelőzően legalább hét nappal korábban történő beadását hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni.

Az országban jelenleg mindenhol (beltéren és kültéren) kötelező a maszkviselés, valamint éjfél és hajnali öt óra között él a kijárási tilalom, emellett fontos tudni, ha megjött a kedvünk egy montenegrói úthoz, hogy

a Wizz Air jelenleg szünetelteti a Budapest–Podgorica járatot.

Míg Montenegróba elég a Covid-teszt vagy az oltás igazolása, addig Anglia csak karanténnal enged be magyarokat az országba, Csehország pedig mihamarabb oltási igazolványokat szeretne.

(Forrás: MTI)

orvosi kezelés | szomszéd | montenegró | covid | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram