Close
Magyarországról még mindig csak karanténkötelezettséggel lehet Angliába utazni

Magyarországról még mindig csak karanténkötelezettséggel lehet Angliába utazni

Egyelőre még nem vagyunk zöld kategóriás ország az angolok szemében.

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni – jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

A zöld kategóriás országok listájára nem került fel Magyarország, úgyhogy az Angliába utazó magyarokat továbbra is karanténkötelezettség várja.

A brit kormány rendelete alapján május 17-től a közlekedési lámpákéhoz hasonló színkódos rendszer határozza meg, hogy Angliába mely országokból lehet beutazni tíz nap karantén nélkül.

Magyarország a sárga kategóriába tartozik.

Azoknak is koronavírus-tesztet kell végeztetniük indulásuk előtt és érkezésük után, akik a zöld kategóriába sorolt országokból utaznak Angliába. Az ismertetésben nem esett szó a védettségi igazolványról vagy a beoltottságról, ami több országban kiváltja már a karantént.

A pénteki ismertetés szerint egyelőre Portugália, Izrael, Szingapúr, Ausztrália, Új-Zéland, Brunei, Izland, Gibraltár, a Falkland-szigetek, a Feröer-szigetek, a dél-atlanti Dél-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, valamint Szent Ilona, Tristan da Cunha és Ascension szigetei kerültek fel a zöld utazási listára.

Eközben a franciaországi négylépcsős nyitás is kiderült, valamint az, hogy augusztusig itthon maradnak a korlátozások a védettségi kártyával nem rendelkezőknek.

(Forrás: Index

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom