Close
Magyarországról még mindig csak karanténkötelezettséggel lehet Angliába utazni

Magyarországról még mindig csak karanténkötelezettséggel lehet Angliába utazni

Egyelőre még nem vagyunk zöld kategóriás ország az angolok szemében.

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni – jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

A zöld kategóriás országok listájára nem került fel Magyarország, úgyhogy az Angliába utazó magyarokat továbbra is karanténkötelezettség várja.

A brit kormány rendelete alapján május 17-től a közlekedési lámpákéhoz hasonló színkódos rendszer határozza meg, hogy Angliába mely országokból lehet beutazni tíz nap karantén nélkül.

Magyarország a sárga kategóriába tartozik.

Azoknak is koronavírus-tesztet kell végeztetniük indulásuk előtt és érkezésük után, akik a zöld kategóriába sorolt országokból utaznak Angliába. Az ismertetésben nem esett szó a védettségi igazolványról vagy a beoltottságról, ami több országban kiváltja már a karantént.

A pénteki ismertetés szerint egyelőre Portugália, Izrael, Szingapúr, Ausztrália, Új-Zéland, Brunei, Izland, Gibraltár, a Falkland-szigetek, a Feröer-szigetek, a dél-atlanti Dél-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, valamint Szent Ilona, Tristan da Cunha és Ascension szigetei kerültek fel a zöld utazási listára.

Eközben a franciaországi négylépcsős nyitás is kiderült, valamint az, hogy augusztusig itthon maradnak a korlátozások a védettségi kártyával nem rendelkezőknek.

(Forrás: Index

besorolás | sárga ország | koronavírus | zöld ország | gibraltár

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram