A krémes avokádós shake zöld teát és gyömbért is tartalmaz. Míg előbbi kiváló koffeinforrás a nap elindításához, utóbbi az emésztést is támogatja, sőt, zsírégető hatása miatt a fogyókúrázók egyik kedvelt alapanyaga. Egészséges és finom. Kell ennél több?
Hozzávalók négy adaghoz:
• 2 csésze víz
• zöld tea
• 1 csészényi aszalt szilva kimagozva, egy éjszakán át áztatva
• 1 kis darab reszelt gyömbér (szeletelt)
• 2 csésze mandulatej
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál mandulavaj
• 1 avokádó
Elkészítése:
Első lépés: Egy kisméretű lábasban felforraljuk a vizet, beleteszünk két filter zöld teát, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott aszalt szilvát és a reszelt gyömbért, majd lefedjük. Addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.
Második lépés: A filtereket eltávolítjuk, majd a teát az áztatott aszalt szilvával és a gyömbérrel a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mandulatejet, a mézet, a mandulavajat és az avokádót, majd homogén állagúra turmixoljuk.
Harmadik lépés: Poharakba öntjük és ízlésünk szerint cukormentes kakaóporral megszórva kínáljuk.
(Fotók: Getty)
egészséges étrend | egészség | shake | egészséges táplálkozás | egészséges reggeliÍgy készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje
Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!