Close
Ez a pazar jordániai golfklub beszéli a sivatag nyelvét

Ez a pazar jordániai golfklub beszéli a sivatag nyelvét

Elképesztő környezetben, homokdűnék és hatalmas hegyek által átölelve, a Vörös-tengerhez közel fekszik ez az oázisnak is felfogható a golfklub valahol Jordániában.

A negyvennégy négyzetkilométeren elterülő Ayla Golf Clubot az Oppenheim Architecture álmodta meg meglehetősen idilli vidéken, Aqaba városában.

Az exkluzív projekt a klubház és az akadémia mellett magában foglalja a kortárs lakóépületeket, a csábító kilátású butikhoteleket, a közösségi tereket, illetve természetesen az Aylának saját étterme, üzletei, társalgói és wellnessközpontja is van.

Türkizkék színű mesterséges lagúnák köré épült olyan vidéken, amelynél megnyugtatóbbat nem nagyon találni arrafelé.

Egészen pazar lokációval bír a szórakoztató központ: a tenger és a belváros is mindössze néhány percre található a golfklubtól és a repülőtérre is tíz perc alatt oda lehet érni.

Magát a pályát nem kisebb egyéniség, mint a híres Greg Norman tervezte; a korábbi ausztrál profi golfjátékos a nyolcvanas és a kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja volt, háromszázharmincegy héten át vezette a világranglistát.

Ebből sejthető, hogy nem csupán az ötcsillagos szintű, tizennyolc lyukas pálya, hanem a kiszolgáló létesítmények is a legmagasabb színvonalat képviselik. Ilyen például a fine dining étterem, ahol a nemzetközi ízek mellett a beduin konyha legjavával ismerkedhetünk: elfogyaszthatunk például egy hagyományos Zarb-vacsorát, amihez az egyedülálló fűszerezésű húsokat lassú tűzön, föld alatti kemencében sütik.

Aylát az élet, az álmok és a szenvedély ihlette. A művészi jellegű resort stílusjegyei a beduinok ősi örökségét viszik tovább, miközben a helyi hagyományoknak, a modern, eklektikus építészetnek és az európai szakértelemnek sincs híja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ayla Golf Club)

sivatag | fine dining | aquba | 18 lyukas | Ayla

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom