Az adatbiztonság őrzői: az iratmegsemmisítők

Az iratmegsemmisítők az adatbiztonság szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, így az irodák jelentős részében megtalálhatóak. Szükség is van rájuk, hiszen a dokumentumokon szereplő bizalmas adatok nem kerülhetnek közkézre.

 

Iratmegsemmisítők: maximális biztonságot adnak, minimális helyigénnyel

 

Az Ápisz kínálatában számos iratmegsemmisítő áll az Ön rendelkezésére, arra várva, hogy éljen az adatbiztonság ezen eszközének beszerzésével. Például a REXEL „Secure” iratmegsemmisítő termékcsalád tagjai optimálisak otthoni és irodai használatra. Segítségükkel a személyes és bizalmas információkat tartalmazó dokumentumokat egyszerűen és gyorsan megsemmisítheti. A méretük kompakt, a működésük nagyon csendes, így kiválóan megfelelnek olyan környezetbe, ahol kevés a hely és nagy az igény a munkavégzés nyugodt körülményeinek megteremtésére.

 

Az iratmegsemmisítők biztosítják, hogy a fontos és bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok visszafordíthatatlanul megsemmisüljenek. Az információk biztonsága ugyanis csak így garantálható maximálisan.

 

Különböző méretek és kapacitások garantálják a hatékonyságot

 

A készülékek eltérő méretben és kapacitásban szerezhetők be, így az adott személy/vállalat az igényeinek legmegfelelőbb modellt választhatja ki. A mai modern iratmegsemmisítők már nemcsak a papíralapú dokumentumok feldarabolására alkalmasak, hanem képesek akár műanyag kártyák (bankkártyák vagy azonosítók), sőt, bizonyos esetekben optikai adathordozók (CD-k és DVD-k) megsemmisítésére is.

 

A dokumentumok apró darabokra vágásával megakadályozható az adatlopás. A készülékek eltérő biztonsági szintjei meghatározzák, hogy milyen apróra darabolják fel a papírt, ezáltal emelve a dokumentumok visszaállításának nehézségét.

 

Mire ügyeljünk az eszköz megvásárlása előtt, milyen iratmegsemmisítési technikák léteznek?

 

Mind a magánszemélyek, mind a vállalatok számára lényeges, hogy ismerjék az iratmegsemmisítők használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Fontos, hogy a készülék vágókéseit rendszeresen olajozzuk, mert csak így maradnak elég élesek és hatékonyak.

 

Célszerű arra is figyelni, hogy egyszerre ne rakjunk több papírt bele, mint amennyi a kapacitása, mert a túlterhelés könnyen meghibásodáshoz vezethet. A különböző iratmegsemmisítési módszerek ismerete sem árt – ilyen a csíkokra vágás, a keresztvágás és a mikrovágás –, ugyanis ezek egymástól eltérő szintű biztonságot nyújtanak. Ennek a kezelt információk érzékenységénél van nagy jelentősége.

 

Az iratmegsemmisítők kiválasztása alkalmával célszerű figyelembe venni még a készülék sebességét, zajszintjét, hulladéktároló kapacitását. Ezek ugyanis meghatározóak lehetnek az irodai munka zavartalanságában és hatékonyságában. A kínálatban megtalálhatóak az olyan modellek is, amelyek képesek energiatakarékos üzemmódban működni.

 

Az iratmegsemmisítők olyan eszközök, amelyek hatékonyan segítik a vállalatokat és a magánszemélyeket a birtokukban lévő információk védelmében.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram