Close
Az egyszerű vidéki házak dicsérete ez cseh nyaraló

Az egyszerű vidéki házak dicsérete ez cseh nyaraló

Ügyesen besüllyesztették a dombok közé Morvaország hegyei között.

Pavel Míček építészcsapata felelt ezért a Beszkidek hegyeiben épült, száznyolcvanöt négyzetméteres nyaralóért, melyben nagyon szeretjük, hogy egészen megengedhetőnek tűnik úgy, hogy mégsem ad lejjebb a stílusosságból. Az egyszerű és helyi hagyományokat őrző, A alakú ház betonszerkezetes, és egy domboldalba süllyesztették, hogy ne zavarja meg a látképet, lakói viszont gyönyörködhessenek a tájban.

A konyha, étkező és nappali mellett több fürdő és sok vendég fogadására alkalmas hálószobák vannak a házban, mely amúgy egy négyfős családé. Az emeleten pedig egy kellemes teraszról is lehet bámészkodni a hegyekre.
Belül meleg hangulatot árasztó faburkolatot kapott a ház, ami hagyományos külseje ellenére az enteriőrt tekintve nagyon is tele van modern megoldásokkal. Külön szeretjük, hogy a látszóbeton részeket fehérre festették, de nem takarták el, valamint a faburkolatba olvadó bárszékek is nagyon stílusosak.

Az épület annyira patent lett, hogy a nyaraló tulajdonosai (az építészstúdió engedélyével) tovább is passzolták a terveket a barátaik körében, úgyhogy néhány hasonló ház valószínűleg épül majd a környéken. Mi pedig bármelyikben azonnal befizetnénk egy teraszos naplementére.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Boys Play Nice)

víkendház | építészet | hegy | hegység | a alakú ház

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram