Az év legvarázslatosabb eseménye online várja a nézőit

Egy mesebeli történet, egy japán mítosz és egy természeti különlegesség találkozik Japánban a Szarvasgyűjtésen.

Japánban, Kiotótól mintegy negyvenöt percre fekszik Nara városa, amely nemcsak 350 ezer fős lakosságának, hanem több mint ezer szelíd rénszarvasnak is otthont ad.

Az állatok és az emberek békésen élnek együtt, az idill pedig 1177-ig biztosan visszanyúlik az időben. Az írásos emlékek szerint akkor egy Kujo Kanezane nemes családjával a mesebeli Narába látogatott, útközben pedig egy csorda rénszarvassal és egy fiatal fiúval találkozott. A fiatal kiszállt a hintójából, meghajolt az állatok előtt, azok pedig szintén leborultak a fiú előtt.

Más legendák szerint Takemikazucsi, a mennydörgés istene a 700-as években az Ibaraki prefektúrából Narába utazott, és egy fehér hegyi szarvason lovagolva, egy hegycsúcson jelent meg.

Jelenléte a történet szerint még ma is érezhető az őzeken keresztül, akiket ezáltal az istenek hírnökének tartanak.

Egészen az 1600-as évekig halálbüntetés járt annak, aki valamelyik állatot bántotta, vagy leölte, napjainkban – bár halálra nem ítélik az állatkínzókat –, még mindig súlyos börtönbüntetés jár a tettért.

A szelíd szarvasok turisztikai vonzerejévé váltak a városnak, amelynek koronáját egy több mint százéves, két hétig tartó meseszerű hagyomány tette fel. A Szarvasgyűjtés néven ismert rendezvény a park központjában zajlik, egy francia kürtös az állatok kedvenc dallamát, Beethoven hatodik szimfóniáját adja elő. Az állatok szabályosan köré sereglenek, akik egyfajta szarvas-jutalomfalatot, úgynevezett shika senbeit kapnak ezért cserébe.

Az idei rendezvény december 1-től 14-ig tart, és mindennap, helyi idő szerint 10 órakor, hazai idő szerint éjjel kettőkor, élőben közvetíti a Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet.

Ez is érdekelhet:

Bezárt a budapesti állatkert, de az állati élmények nem maradnak el

A szokásosnál is több hírt, képes beszámolót és kisfilmet tesznek majd közzé.

szarvas | esemény | rénszarvas | rendezvény | őz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom