Az ideális vasaló kiválasztása

Egy praktikus, modern vasaló minden háztartás elengedhetetlen kelléke. Hiába a ruhák mosás utáni kirázása, azonnali kiteregetése, a tökéletesen sima végeredményért ennél sokszor többet kell tenni.

 

Fontos szempontok a vasaló kiválasztásánál

 

Az Alza.hu vasalóinak kínálatában különféle típusok is elérhetők. Más-más kialakítású és árkategóriájú termékek találhatók itt meg, így a webshopba ellátogató vásárlók biztosan nem távoznak üres kosárral.

Ahhoz azonban, hogy a megfelelő modellt sikerüljön kiválasztani, számos szempontot érdemes szem előtt tartani. Idetartozik az, hogy milyen anyagból készült a vasalótalp, mekkora a vasaló tömege, hogy használ-e gőzt a termék, lehet-e állítani a hőfokot, és számos egyéb extra megléte, vagy éppen hiánya is lehet döntő faktor a vásárláskor. Szintén érdemes szem előtt tartani a termék biztonságos üzemeltethetőségét, és hogy rendelkezik-e olyan funkciókkal, amelyek megvédik a felhasználót egy tűzveszélyes helyzet kialakulásától, vagy csak egyszerűen attól, hogy figyelmetlenségből tönkretegye kedvenc ruhadarabját.

 

Népszerű, modern vasalófajták

 

Számtalan különböző működési mechanizmussal rendelkező termék érhető el a piacon, ezek közül is vannak, amelyek nagyobb népszerűségnek örvendenek társaiknál.

 

  • Gőzölős vasaló: hagyományos vasalónak is nevezik. Működéséhez vízre van szükség, amelyet a tartályba kell tölteni. A szerkezet ezt forró gőzzé alakítja, amely segít a ruhák simításában. Érdemes desztillált vizet használni, vagy rendszeresen vízkőteleníteni a tartályt. Bármilyen ruha normál vasalására alkalmas.
  • Úti vasaló: nagyszerűsége a méretében rejlik. Kicsi, kompakt, ugyanakkor szabályozható hőmérsékletének köszönhetően bármilyen textília esetén tökéletesen alkalmazható.
  • Gőzállomás: itt a termék az előállított gőzt egy külső tartályban tárolja, és folyamatosan nyomás alatt tartja. Ebből kifolyólag nagyobb gőzteljesítmény elérésére képes, így szélsőségesen finom, vagy éppen durva anyagok vasalásához is alkalmas.
  • Száraz vasaló: ahogyan az a nevéből is következik, nem használ gőzt a működéséhez, ebben rejlik a legnagyobb eltérés az eddigi típusokhoz képest. Kevésbé széles felhasználási területtel rendelkezik, mint a vizet, illetve gőzt használó vasalók, ezért inkább csak alkalmi használatra ajánlott. Ugyanakkor pozitívum, hogy ezen típusok esetében biztosan nem kell megküzdeni a lerakódott vízkővel.

 

Igényeknek megfelelő vasaló kiválasztása

 

Vásárlás előtt mindig érdemes felmérni az igényeket. Milyen gyakorisággal, milyen típusú ruhák, anyagok gyűrődésmentesítéséhez lesz használva a vasaló. Inkább napi szintű, rövidebb használatról van szó, vagy heti, havi rendszerességgel egy hosszabb folyamatról? Utóbbi esetben érdemes figyelmet fordítani a vasaló teljesítményére, illetve a tartály méretére, hogy szünet nélkül, hatékonyan használhassuk a terméket hosszabb időn keresztül is.

 

Ezenkívül megbízható gyártó, minőségi alapanyagokból készült termékei között érdemes válogatni, ahol megfelelő időtartamra biztosítanak garanciát a vevők számára.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom