Close
Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Ingyenes lakás, vezetett túrák, dán fizetés és korlátlan mennyiségű húsgolyó jár annak a szerencsésnek, aki szeptemberben a boldogság forrását kutathatja Koppenhágában.

Ahogyan korábban mi is megírtuk, a skandináv országok lakói a legboldogabbak a világon, így logikusnak tűnik, hogy a boldogság titkát arrafelé keresgéljük. A legutóbbi rangsorban Finnország végzett az élen, de Dánia is minden évben a dobogón szerepel. A kérdés azonban továbbra is adott: mi az igazi boldogság titka?

Ezzel kapcsolatban mindig felmerül egy lefordíthatatlan dán kifejezés, a hygge, ami tulajdonképpen egy speciális szófordulat a jóllétre, boldogságra, megnyugtató környezetre és az élet apró örömeire. Egy kulturális és szociális koncepció, amelynek lényege egy olyan élettér kialakítása, amely kényelmes és amelyben jó létezni.

A dán IKEA szakemberei is úgy vélik, ez a hygge-élményben gazdag élettér lehet az igaz boldogság kulcsa, éppen ezért szeretnének valakit két hétre Koppenhágába költöztetni.

A szerencsés kiválasztottnak két héten keresztül annyi lesz a dolga, hogy a boldogság eredetét és mibenlétét kutassa. Ehhez minden támogatást megkap: ingyenes lakást, átlagos dán fizetést, vezetett túrákat, szervezett találkozókat a helyiekkel, és persze annyi húsgolyót, amennyit csak szeretne. A cél, hogy a lehető legautentikusabb dán életet élhesse az illető.

Az egész kísérletből pedig egy mini dokumentumfilmet is forgatnak majd, szóval elengedhetetlen, hogy a jelentkező fesztelenül szerepeljen a kamerák előtt. Persze az sem árt, ha szeret utazni, új kultúrákat felfedezni, és könnyedén teremt kapcsolatot. Aki úgy érzi, tökéletes jelölt lenne egy ilyen feladatra, itt jelentkezhet július 1-ig.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom