Close
Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Ingyenes lakás, vezetett túrák, dán fizetés és korlátlan mennyiségű húsgolyó jár annak a szerencsésnek, aki szeptemberben a boldogság forrását kutathatja Koppenhágában.

Ahogyan korábban mi is megírtuk, a skandináv országok lakói a legboldogabbak a világon, így logikusnak tűnik, hogy a boldogság titkát arrafelé keresgéljük. A legutóbbi rangsorban Finnország végzett az élen, de Dánia is minden évben a dobogón szerepel. A kérdés azonban továbbra is adott: mi az igazi boldogság titka?

Ezzel kapcsolatban mindig felmerül egy lefordíthatatlan dán kifejezés, a hygge, ami tulajdonképpen egy speciális szófordulat a jóllétre, boldogságra, megnyugtató környezetre és az élet apró örömeire. Egy kulturális és szociális koncepció, amelynek lényege egy olyan élettér kialakítása, amely kényelmes és amelyben jó létezni.

A dán IKEA szakemberei is úgy vélik, ez a hygge-élményben gazdag élettér lehet az igaz boldogság kulcsa, éppen ezért szeretnének valakit két hétre Koppenhágába költöztetni.

A szerencsés kiválasztottnak két héten keresztül annyi lesz a dolga, hogy a boldogság eredetét és mibenlétét kutassa. Ehhez minden támogatást megkap: ingyenes lakást, átlagos dán fizetést, vezetett túrákat, szervezett találkozókat a helyiekkel, és persze annyi húsgolyót, amennyit csak szeretne. A cél, hogy a lehető legautentikusabb dán életet élhesse az illető.

Az egész kísérletből pedig egy mini dokumentumfilmet is forgatnak majd, szóval elengedhetetlen, hogy a jelentkező fesztelenül szerepeljen a kamerák előtt. Persze az sem árt, ha szeret utazni, új kultúrákat felfedezni, és könnyedén teremt kapcsolatot. Aki úgy érzi, tökéletes jelölt lenne egy ilyen feladatra, itt jelentkezhet július 1-ig.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom