Close
Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Ingyenes lakás, vezetett túrák, dán fizetés és korlátlan mennyiségű húsgolyó jár annak a szerencsésnek, aki szeptemberben a boldogság forrását kutathatja Koppenhágában.

Ahogyan korábban mi is megírtuk, a skandináv országok lakói a legboldogabbak a világon, így logikusnak tűnik, hogy a boldogság titkát arrafelé keresgéljük. A legutóbbi rangsorban Finnország végzett az élen, de Dánia is minden évben a dobogón szerepel. A kérdés azonban továbbra is adott: mi az igazi boldogság titka?

Ezzel kapcsolatban mindig felmerül egy lefordíthatatlan dán kifejezés, a hygge, ami tulajdonképpen egy speciális szófordulat a jóllétre, boldogságra, megnyugtató környezetre és az élet apró örömeire. Egy kulturális és szociális koncepció, amelynek lényege egy olyan élettér kialakítása, amely kényelmes és amelyben jó létezni.

A dán IKEA szakemberei is úgy vélik, ez a hygge-élményben gazdag élettér lehet az igaz boldogság kulcsa, éppen ezért szeretnének valakit két hétre Koppenhágába költöztetni.

A szerencsés kiválasztottnak két héten keresztül annyi lesz a dolga, hogy a boldogság eredetét és mibenlétét kutassa. Ehhez minden támogatást megkap: ingyenes lakást, átlagos dán fizetést, vezetett túrákat, szervezett találkozókat a helyiekkel, és persze annyi húsgolyót, amennyit csak szeretne. A cél, hogy a lehető legautentikusabb dán életet élhesse az illető.

Az egész kísérletből pedig egy mini dokumentumfilmet is forgatnak majd, szóval elengedhetetlen, hogy a jelentkező fesztelenül szerepeljen a kamerák előtt. Persze az sem árt, ha szeret utazni, új kultúrákat felfedezni, és könnyedén teremt kapcsolatot. Aki úgy érzi, tökéletes jelölt lenne egy ilyen feladatra, itt jelentkezhet július 1-ig.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

boldogság | koppenhága | ikea | Dánia | kutatás

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram