Az InnoConcept formájában új szentélyt kapnak a hazai dizájnfetisiszták

Ilyen, amikor találkozik az új skandináv dizájn, a Dunapart, a budapesti rust belt, a német minőség és a vállalkozói kedv. Az InnoConcept megvalósítói Péli Noémi és Kollin András régóta ismerik egymást, de csak két éve, 2015-ben érezték azt, hogy a válság után ismét kezdenek feltámadni azok az energiák, amik lehetővé teszik egy ilyen jellegű dizájnstúdió létrehozását.

Az egykori Budapesti Harisnyagyár komplexuma olyan, ami Brooklynban vagy Berlinben is lehetne, egy dzsentrifikálódás előtti indusztriális, kopott téglaépületekből álló gyöngyszem, amelyek egyikébe álmodták meg az InnoConceptet.

A berendezés olyan boszorkányosan ügyesen lett kialakítva, hogy már tennénk is le két hónapi kauciót, hogy beköltözhessünk valamelyik enteriőrbe. A viccet félretéve: az IC szortimentjének gerincét a skandináv formatervezés új hullámát reprezentáló dán Bolia, valamint a letisztultságot a prémium minőséggel ötvöző német Hülsta adja. Az inspiráló, kiváló alapanyagokból készült, a legújabb trendeket a klasszikus értékekkel párosító bútorok és kiegészítők, valamint a multifunkcionális showroom új, színes színfoltot jelentenek a hazai lakberendezési piacon, és nagyon sanszos, hogy gyorsan a hazai dizájnérzékeny közönség zarándokhelyévé válik majd.

Az InnoConcept több mint bemutatóterem: interaktív lakberendezési műhely, kiváló workshop-, és rendezvényhelyszín.

Az építészként is dolgozó Kollin András úgy véli, a sikert nem csak az jelentené, ha a vásárlók tucatjával vinnék a sarokkanapékat, ebédlőasztalokat, foteleket, hanem az, ha sikeresen kapcsolódnának be a hazai dizájnvérkeringésbe.

– Nyilván szeretném azt hinni, hogy lesz egy nevünk a piacon, lesz egy brand ebből a projektből. Ez egy concept store-ként kellene, hogy működjön, mert a bútorok mellett vannak kiegészítőnk is bőven, és tudnánk igazodni a vevőnk igényeihez. Szeretnénk, ha találkozóhelyként is tudnánk működni. Olyan is volt az Inno Shopban, hogy bútorokat kölcsönöztek ki forgatásokhoz, reklámfilmekhez, klipekhez, ez szerintem itt is életképes, sőt, forgatási helyszínként, bázisként is tudnánk szerintem funkcionálni. A fények, a tér adott ehhez. Nincs rajtunk nyomás, hogy ennek holnap-holnapután már nagyon mennie kell, van időnk szerencsére. Olyan két év múlva már biztosan választ tudok adni, hogy ez sikerült-e.

Kollin András szerint a tudatosabb fogyasztók és a zöld gondolat egyértelmű térnyerése miatt, ha nem is forradalmi, de jelentős változások zajlanak a bútorpiacon. A trendek szerint a jövő nem a gyorsan elhasználódó, eldobható tömegcikkeké, mivel a vásárlók egyre jelentősebb része inkább a kiváló alapanyagból, magas szintű, környezetbarát technológiai eljárással készített, ezért hosszú ideig használható darabokat keresik. Nekik jelent új választási lehetőséget az InnoConcept.

bútor | innoconcept | budapesti harisnyagyár | kollin andrás | bolia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom