Close
Az ősök szelleme kísért ebben a kivételesen szép angol szállóban

Az ősök szelleme kísért ebben a kivételesen szép angol szállóban

Több száz éves kúria alakult át hotellé. De még milyen hotellé!

A Red Deer építésziroda valósította meg ezt az óriási projektet, mely során az angliai Cheshunt településen 1763-ban épült magánrezidenciából alakítottak ki egy gyönyörű szállodát.

A Birch Hotel alapítói, Chris King és Chris Penn szerették volna, ha a luxust teljesen újradefiniálhatják a hotelben. Mert szerintük a luxust mint szót, annyira túlhasználták, hogy már degradáló jelző lett, és a luxushotel kifejezés paraméterei is nehezen meghatározhatók.

Szerintünk a luxus az, amikor mély érzelmi kapcsolatot tudunk megteremteni a vendég és a vendég által lakott tér között. Egy hotel nemcsak hálószobák és okostechnológia, hanem olyan emlékezetes élmény, amelynek értéke van, és amelytől hűséges lesz a vendég a hotelhez.”

A hotelben száznegyven szoba található, melyeket nagyon finom esztétikai érzékkel alakítottak ki: kicsit visszabontották az eredeti falakat, picit ráfestettek itt-ott; néha megmutatják a villanykötegeket, megint máshol pedig egyszerű rattanokatt használnak, szóval összességében nagyon eklektikusan – de ízlésesen – keveredik az 1700-as évek eleganciája és a modern niche. Tévét egyet sem fogunk találni, a tervezők szándékosan csatolták le a vendégeket a mindennapok képernyős stresszéről.

Felírtunk ide egy utat magunknak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adam Firman) 

hotel | építészet | villa | cheshunt | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram