Ismét a Babel Budapest kapott komoly nemzetközi elismerést

Miután a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró szaklapja, a brit Decanter Magazine a 2017-es Év Nemzetközi Étterme díjat ítélte oda a Babel Budapestnek, idén áprilisban újabb rangos elismerést kapott a hely: az első olyan magyar étterem lett, amely bekerült OAD legjobb éttermeinek toplistájába. 

A Babel Budapest egyedüli magyar étteremként kapott meghívást Londonba az OAD Opinionated About Dining vacsorára, és mutatkozhatott be a világ legnagyobb foodijai, valamint a nemzetközi szaksajtó előtt.

Az OAD top 100 + European Restaurant 2018 toplistáján elsőként szerepelt magyar vendéglátóhely.

A vacsorán tizenhárom topséf mutathatta meg, hogyan képzeli az európai konyha jövőjét – a Babel képviseletében Veres István séf az étterem emblematikus tojásos galuskáját és Hóbort névre keresztelt fokhagymás desszertjét prezentálta.

A listán és a vacsorán szereplés azért is nagyon fontos, mert egyrészt évről évre szinte kivétel nélkül Michelin-csillagos éttermeket hívnak meg, másrészt a rajta lévő éttermek felkerülnek a gasztronómia világtérképére.

Az OAD az egyetlen olyan étterem értékelő rendszer, amely előnyben részesíti az értékelők tapasztalatát. Minden regisztrált értékelőt pontoz a rendszer aszerint, hogy hány éttermet látogatott meg és hogy ezek az éttermek hányadik helyet foglalják el az OAD listáján. Azoknak a pontozása számít igazán, akik szakmailag nagyobb rálátással rendelkeznek, mint amit a többi értékelési rendszeren alapuló program igényel.

Ez is érdekelhet:

Nagyon komoly elismerést kapott a Babel Budapest

Ha meg kellene tippelnünk, melyik lehet a következő hazai Michelin-csillagos étterem, akkor mi tudjuk, ki lenne a jelöltünk.

(Fotók: Babel Budapest)

OAD top 100 | étterem | elismerés | fine dining | toplista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom