Close
Ismét a Babel Budapest kapott komoly nemzetközi elismerést

Ismét a Babel Budapest kapott komoly nemzetközi elismerést

Miután a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró szaklapja, a brit Decanter Magazine a 2017-es Év Nemzetközi Étterme díjat ítélte oda a Babel Budapestnek, idén áprilisban újabb rangos elismerést kapott a hely: az első olyan magyar étterem lett, amely bekerült OAD legjobb éttermeinek toplistájába. 

A Babel Budapest egyedüli magyar étteremként kapott meghívást Londonba az OAD Opinionated About Dining vacsorára, és mutatkozhatott be a világ legnagyobb foodijai, valamint a nemzetközi szaksajtó előtt.

Az OAD top 100 + European Restaurant 2018 toplistáján elsőként szerepelt magyar vendéglátóhely.

A vacsorán tizenhárom topséf mutathatta meg, hogyan képzeli az európai konyha jövőjét – a Babel képviseletében Veres István séf az étterem emblematikus tojásos galuskáját és Hóbort névre keresztelt fokhagymás desszertjét prezentálta.

A listán és a vacsorán szereplés azért is nagyon fontos, mert egyrészt évről évre szinte kivétel nélkül Michelin-csillagos éttermeket hívnak meg, másrészt a rajta lévő éttermek felkerülnek a gasztronómia világtérképére.

Az OAD az egyetlen olyan étterem értékelő rendszer, amely előnyben részesíti az értékelők tapasztalatát. Minden regisztrált értékelőt pontoz a rendszer aszerint, hogy hány éttermet látogatott meg és hogy ezek az éttermek hányadik helyet foglalják el az OAD listáján. Azoknak a pontozása számít igazán, akik szakmailag nagyobb rálátással rendelkeznek, mint amit a többi értékelési rendszeren alapuló program igényel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Babel Budapest)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom