Close
Ismét a Babel Budapest kapott komoly nemzetközi elismerést

Ismét a Babel Budapest kapott komoly nemzetközi elismerést

Miután a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró szaklapja, a brit Decanter Magazine a 2017-es Év Nemzetközi Étterme díjat ítélte oda a Babel Budapestnek, idén áprilisban újabb rangos elismerést kapott a hely: az első olyan magyar étterem lett, amely bekerült OAD legjobb éttermeinek toplistájába. 

A Babel Budapest egyedüli magyar étteremként kapott meghívást Londonba az OAD Opinionated About Dining vacsorára, és mutatkozhatott be a világ legnagyobb foodijai, valamint a nemzetközi szaksajtó előtt.

Az OAD top 100 + European Restaurant 2018 toplistáján elsőként szerepelt magyar vendéglátóhely.

A vacsorán tizenhárom topséf mutathatta meg, hogyan képzeli az európai konyha jövőjét – a Babel képviseletében Veres István séf az étterem emblematikus tojásos galuskáját és Hóbort névre keresztelt fokhagymás desszertjét prezentálta.

A listán és a vacsorán szereplés azért is nagyon fontos, mert egyrészt évről évre szinte kivétel nélkül Michelin-csillagos éttermeket hívnak meg, másrészt a rajta lévő éttermek felkerülnek a gasztronómia világtérképére.

Az OAD az egyetlen olyan étterem értékelő rendszer, amely előnyben részesíti az értékelők tapasztalatát. Minden regisztrált értékelőt pontoz a rendszer aszerint, hogy hány éttermet látogatott meg és hogy ezek az éttermek hányadik helyet foglalják el az OAD listáján. Azoknak a pontozása számít igazán, akik szakmailag nagyobb rálátással rendelkeznek, mint amit a többi értékelési rendszeren alapuló program igényel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Babel Budapest)

fine dining | elismerés | toplista | babel budapest | OAD top 100

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom