Close
Igazi nepáli teakülönlegességeket kóstolhatnak a szerencsések július 22-én

Igazi nepáli teakülönlegességeket kóstolhatnak a szerencsések július 22-én

Egy igazi teaguru érkezik július második felében Budapestre.

A Zhao Zhou szervezésében július 22-én bemutató kóstolót tart a Vécsey utcában Bachan Gyawali, az organikus nepáli teakert, a Jun Chiyabari alapító-tulajdonosa. Az angol nyelvű eseményre a részvétel korlátozott, a H2-előfizetők viszont kedvezményes áron válthatnak rá jegyet. A két és fél órás kóstolóra itt lehet belépőt vásárolni 7500 forintért.

A 2000-ben családi vállalkozásként alapított Jun Chiyabari nagyjából kilencven hektáros területet foglal el a nepáli hegyekben 1650 és 2200 méter közötti tengerszint feletti magasságban. A kis parcellák az első ültetés óta kizárólag orgainikus kertet alkotnak, méghozzá kivételes minőségű teafajtákkal, így minden tea különböző fajták keverékéből áll össze.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pálfi Balázs)

bortársaság | bemutató | nepál | Bachan Gyawali | workshop

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram