Close
Hongkong sötét sikátorai és bárjai kelnek életre ezen a fantasztikus budapesti helyen

Hongkong sötét sikátorai és bárjai kelnek életre ezen a fantasztikus budapesti helyen

Budapest gasztronómiai térképe nemrég újabb izgalmas helyszínnel bővült. A Hercegprímás utcában található Badhanna fúziós ázsiai konyhájával, Hongkong sötét sikátorait és bárjait idéző belsőépítészeti megoldásaival hamar meghódította a gasztronómiai izgalmakra, egyedi atmoszférára nyitott közönség szívét. A Badhanna novembertől klubként is működik és a jövőben elektronikus zenei bulikkal is színesíti a fővárosi éjszakákat.

A Badhannában egy kalandos utazó ázsiai emlékei jelennek meg az enteriőrben, az ízekben, az illatokban, a zenében és a vendégfogadásban. Ez az út egyszerre izgalmas, feltöltő és minden érzékszervünkre ható. A hely célja, hogy az ide betérők fesztelenül kiszakadhassanak a mindennapi valóságból és hátra hagyhassák a szürke hétköznapokat.

Ázsiai utazás minden hétfő este

Bébipolippal, narancsos kacsával, esetleg zöldfűszeres tojással töltött tésztabatyu? Hétfő esténként a Badhanna kalandvágyó séfje ezekhez hasonló fordulatokkal színesíti a szürke hétköznapokat.

A hússal, tengeri herkentyűkkel vagy zöldséggel töltött tészta batyukat párolva, pirítva és sütve fogyasztják.

A töltelék és a hajtogatási mód nemzetenként változó, így a Badhanna konyhájában kínai, japán és koreai variációk is készülnek. A hét első estéjén az étlapon található fogások vadabb ötletek megvalósításával egészülnek ki.

Az ázsiai gombócok mellé ízben passzoló koktélokat is készítenek, mint például a Roku meggyes gin tonic, vagy az Orange Negroni.

Felejtsd el a stresszes szerdákat!

A csapat gasztronómiai kísérletezés iránti lelkesedésének kiváló példája a minden szerda este megvalósuló Experimental Kitchen kezdeményezés is, ami a séf és a szakácsok számára is lehetőséget ad az alapanyagokkal és a hazai közönség ízlésével való kísérletezésre. Badhanna bátorsága pedig olyan ételek elkészítésének is teret enged, mint például a haltej krokett yuzu kosho majonézzel, a fekete kagyló zöld curry és a rákból készített bao burger.

Cser Ádám séf tizenhárom éves konyhai tapasztalatából hét évet külföldön töltött, fine dining és street food vonalon is sok tudást halmozott fel az elmúlt években. Dolgozott a londoni Mews of Mayfairben, a Soho híres Bon Daddies ramenezőjében, együttműködött Pascal Aussignac séffel, – aki a Michelin csillagos Club Gascon séf patronja -, emellett vezette a Comptoire Gascon nevű Michelin Bib Gourmanddal jutalmazott egységét is.

Ekkor ismerkedett meg először a vietnami konyha csodáival.

Az új séf célja, hogy fogásaival minél hitelesebben adja vissza az általa megtapasztalt ízeket és hangulatokat,

olyan formában, ahogyan az a hazai és a fővárosba látogató nemzetközi közönség számára is újszerű és izgalmas.

(Fotók: Viszlay Márk)

bár | badhanna | budapest | ázsiai konyha | étterem

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram