Hongkong sötét sikátorai és bárjai kelnek életre ezen a fantasztikus budapesti helyen

Budapest gasztronómiai térképe nemrég újabb izgalmas helyszínnel bővült. A Hercegprímás utcában található Badhanna fúziós ázsiai konyhájával, Hongkong sötét sikátorait és bárjait idéző belsőépítészeti megoldásaival hamar meghódította a gasztronómiai izgalmakra, egyedi atmoszférára nyitott közönség szívét. A Badhanna novembertől klubként is működik és a jövőben elektronikus zenei bulikkal is színesíti a fővárosi éjszakákat.

A Badhannában egy kalandos utazó ázsiai emlékei jelennek meg az enteriőrben, az ízekben, az illatokban, a zenében és a vendégfogadásban. Ez az út egyszerre izgalmas, feltöltő és minden érzékszervünkre ható. A hely célja, hogy az ide betérők fesztelenül kiszakadhassanak a mindennapi valóságból és hátra hagyhassák a szürke hétköznapokat.

Ázsiai utazás minden hétfő este

Bébipolippal, narancsos kacsával, esetleg zöldfűszeres tojással töltött tésztabatyu? Hétfő esténként a Badhanna kalandvágyó séfje ezekhez hasonló fordulatokkal színesíti a szürke hétköznapokat.

A hússal, tengeri herkentyűkkel vagy zöldséggel töltött tészta batyukat párolva, pirítva és sütve fogyasztják.

A töltelék és a hajtogatási mód nemzetenként változó, így a Badhanna konyhájában kínai, japán és koreai variációk is készülnek. A hét első estéjén az étlapon található fogások vadabb ötletek megvalósításával egészülnek ki.

Az ázsiai gombócok mellé ízben passzoló koktélokat is készítenek, mint például a Roku meggyes gin tonic, vagy az Orange Negroni.

Felejtsd el a stresszes szerdákat!

A csapat gasztronómiai kísérletezés iránti lelkesedésének kiváló példája a minden szerda este megvalósuló Experimental Kitchen kezdeményezés is, ami a séf és a szakácsok számára is lehetőséget ad az alapanyagokkal és a hazai közönség ízlésével való kísérletezésre. Badhanna bátorsága pedig olyan ételek elkészítésének is teret enged, mint például a haltej krokett yuzu kosho majonézzel, a fekete kagyló zöld curry és a rákból készített bao burger.

Cser Ádám séf tizenhárom éves konyhai tapasztalatából hét évet külföldön töltött, fine dining és street food vonalon is sok tudást halmozott fel az elmúlt években. Dolgozott a londoni Mews of Mayfairben, a Soho híres Bon Daddies ramenezőjében, együttműködött Pascal Aussignac séffel, - aki a Michelin csillagos Club Gascon séf patronja -, emellett vezette a Comptoire Gascon nevű Michelin Bib Gourmanddal jutalmazott egységét is.

Ekkor ismerkedett meg először a vietnami konyha csodáival.

Az új séf célja, hogy fogásaival minél hitelesebben adja vissza az általa megtapasztalt ízeket és hangulatokat,

olyan formában, ahogyan az a hazai és a fővárosba látogató nemzetközi közönség számára is újszerű és izgalmas.

(Fotók: Viszlay Márk)

bár | ázsiai konyha | étterem | budapest | badhanna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom