Figyelmeztetést adtak ki: nincsenek biztonságban a turisták az idilli üdülőparadicsomban

Az amerikai külügyminisztérium pénteken utazási figyelmeztetést tett közzé, amelyben fokozott óvatosságra inti a Bahamákra utazókat.

Mint írják, a főleg Nassaun és Grand Bahamán a bandák között elharapódzott erőszak elsősorban a helyi lakosságot érinti, de a bűncselekmények, például betörések, fegyveres rablások és szexuális támadások a turisztikai területeken is előfordulnak. Fontos az óvatosság az olyan rövid távú bérleményekben is, amelyeket nem véd magán biztonsági cég. A Bahamák az amerikai minisztérium szerint jelenleg a négyfokozatú biztonsági skálán a kettes szinten áll.

A nassaui amerikai nagykövetség már január 24-én közleményben figyelmeztetett arra, hogy a 2024-es év eleje óta Nassauban tizennyolc gyilkosság történt a bandák háborújához kapcsolódóan, ami fényes nappal is zajlik.

Arra kérik az utazókat, hogy legyenek rendkívül körültekintőek Nassau keleti részén, különösen, ha éjszaka mozdulnak ki akár autóval, akár gyalog. Külön kiemelik, hogy az ember ne tanúsítson ellenállást, ha ki akarják rabolni, és ne nyisson ajtót idegeneknek. Korábban az amerikaiak már Jamaikára is figyelmeztetést adtak ki az elharapódzó erőszak miatt.

A magyar Konzuli Szolgálat jelenleg a biztonságos országok között, a négyes kategóriában tartja számon a Bahamákat, de megjegyzi, hogy a szigeteken, a fővárost, Nassaut is beleértve magas a bűnözési ráta.

Hozzáteszik, hogy a turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények jó része zsebtolvajlás és egyéb lopás, de előfordul fegyveres rablás és más erőszakos bűncselekmények elkövetése is. Az áldozatokat gyakran kábítószerekkel teszik cselekvőképtelenné. Azt írják, a bűnelkövetések legtöbbje nem a turisták által látogatott helyeken történik, de fokozott óvatosság szükségeltetik a kaszinók, játéktermek, éjszakai bárok szűkebb és tágabb környezetében egyaránt.

Nem kell a Bahamákig elmennünk, ha átélnénk a karibi hangulatot: ezen az európai szigeten is megtalálhatjuk.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

turisták | figyelmeztetés | utazás | bahamák | biztonság

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom