Close
Anyagi gondok és fizetésképtelenség miatt csődbe mehet a nemzeti légitársaság Moldovában

Anyagi gondok és fizetésképtelenség miatt csődbe mehet a nemzeti légitársaság Moldovában

Bajban van az Air Moldova. 

A Moldovai Köztársaság légügyi hatósága (AAC) átfogó vizsgálatot tartott a légitársaságnál és utasította a céget, hogy azonnali hatállyal köteles vészhelyzeti menedzsmentet bevezetni a csődeljárás elkerülése érdekében – írja a Turizmus.com.

Az AAC többek között azt kérte, hogy 2023-tól már ne árusítsanak jegyeket azokra a járatokkra, amelyekre nincs engedélye a légitársaságnak.

Az Air Moldova szerint az AAC ezen kérése megalapozatlan.

A Turizmus.com cikkéből kiderül, hogy a légügyi hatóság és az Air Moldova konfliktusa szeptember elejéig nyúlik vissza, amikor a légitársaság bejelentette, hogy október 1-jétől újraindítja moszkvai járatait, amelyeket a háború kitörését követően állított le.

A hivatal válaszként másnap megtiltotta, hogy bármilyen légitársaság berepüljön az orosz légtérbe.

(Forrás: Turizmus.com, fotók: Getty Images)

utazás | moldova | csőd | nemzeti légitársaság | eljárás

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram