Új hajójárat érkezik a Balatonra

Néhány éve a Bahart megszüntette, most egy magáncég indítja újra.

A nyári szezonra újraindul Balatonakali menetrendi hajójárata, amelyet korábban a Bahart gazdaságtalanságra hivatkozva szüntetett be. Mint Koncz Imre polgármester elmondta, a település közforgalmú kikötőjét is el akarták adni, de végül azt az önkormányzat vette bérbe 25 évre.

Az északi parti község a két magyar vállalkozó által alapított Beachboat Kft.-vel kötött szerződést, amelynek értelmében

a nyár végéig minden péntektől vasárnapig rendszeres mentrendi hajók indulnak Balatonakaliból a túlsó partra, Balatonszemesre,

a Bahart menetrendjével összehangoltan.

A cég a Baharttól vásárolt hajót a célra, a  hetven utas befogadására alkalmas, büfét is működtető Arácsot, amelyet némileg átalakítottak, és amely csütörtöktől vasárnapig strandhajóként és sétahajóként is funkcionál, a helyi kikötőből indulva.

Fotó: Németh Dános/Danos_photography

A település önkormányzata egymillió forinttal támogatta a hajózás beindítását, amiért cserébe a helyi lakosok ingyen utazhatnak a menetrendi járatokon.

Ha már a balatoni közlekedésnél tartunk: nemrég a MÁV is jó hírekkel szolgált.

(Forrás: MTI, képek: Németh Dános/Danos_photography/Arács Ms./Facebook, Getty Images)

hajó | balaton | Balatonszemes | komp | balatonakali

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom