Close
Új hajójárat érkezik a Balatonra

Új hajójárat érkezik a Balatonra

Néhány éve a Bahart megszüntette, most egy magáncég indítja újra.

A nyári szezonra újraindul Balatonakali menetrendi hajójárata, amelyet korábban a Bahart gazdaságtalanságra hivatkozva szüntetett be. Mint Koncz Imre polgármester elmondta, a település közforgalmú kikötőjét is el akarták adni, de végül azt az önkormányzat vette bérbe 25 évre.

Az északi parti község a két magyar vállalkozó által alapított Beachboat Kft.-vel kötött szerződést, amelynek értelmében

a nyár végéig minden péntektől vasárnapig rendszeres mentrendi hajók indulnak Balatonakaliból a túlsó partra, Balatonszemesre,

a Bahart menetrendjével összehangoltan.

A cég a Baharttól vásárolt hajót a célra, a  hetven utas befogadására alkalmas, büfét is működtető Arácsot, amelyet némileg átalakítottak, és amely csütörtöktől vasárnapig strandhajóként és sétahajóként is funkcionál, a helyi kikötőből indulva.

Fotó: Németh Dános/Danos_photography

A település önkormányzata egymillió forinttal támogatta a hajózás beindítását, amiért cserébe a helyi lakosok ingyen utazhatnak a menetrendi járatokon.

Ha már a balatoni közlekedésnél tartunk: nemrég a MÁV is jó hírekkel szolgált.

(Forrás: MTI, képek: Németh Dános/Danos_photography/Arács Ms./Facebook, Getty Images)

hajó | arács | Balatonszemes | balatonakali | komp

FOLYTASD EZZEL

Nem gondolnánk, de bizony a home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram