Close
Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be

Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be

A banán az egyik legnépszerűbb gyümölcs, ráadásul tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Van azonban egy hatalmas hátránya: egyik pillanatban még tökéletesen érett, a következőben pedig bebarnul. A szakértők szerint van megoldás.

Molly Siegler, a Whole Foods Market programvezetője szerint minden a megfelelő banán kiválasztásával kezdődik. Felhívta a figyelmet arra, hogy bármelyik fürtből választhatunk akár egy vagy két banánt is a vásárlás során, így

érdemes azt leemelni a polcról, amelyik a legmegfelelőbb érési szakaszban van.

Azt javasolja, válasszunk többféle érettségi szinten lévő banánt, hiszen a tökéletesen éretteket azonnal tudjuk fogyasztani, a kissé zöldebbeket pedig néhány nap múlva.

A banánt az otthoni tárolás során fontos távol tartani a többi gyümölcstől, különösen az almától, hiszen az úgynevezett

etiléngázt szabadít fel, ami felgyorsítja a banán érési folyamatát.

Ha pedig a banánok gyorsabban kezdenek érni, mint szeretnénk, akkor a hűtőbe is betehetjük. A hidegebb hőmérséklet lelassítja a banán érésének kémiai folyamatát, sőt, akár le is fagyaszthatjuk, hogy megállítsuk azt. Ebben az esetben

akár hat hónappal később is felhasználhatjuk például egy smoothie-hoz.

Ha a legnagyobb odafigyelés mellett is bebarnul a banán, ne dobjuk ki, hiszen ez annak a jele, hogy a keményítőtartalma cukorrá alakult, azaz még édesebbé vált. Tökéletesen fel lehet használni fagylalthoz, banánkenyérhez vagy más banános desszert elkészítéséhez.

Ez a glutén és tejmentes banánkenyér például pillanatok alatt elkészíthető, hogy aztán tökéletes kísérője legyen a délutáni kávénak vagy a reggeli teának.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

konyhai trükk | trükk | konyhai praktika | praktika | élelmiszerpazarlás

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram