Close
Ismerős valahonnan ez a fenomenális barcelonai Art Nouveau lakás?

Ismerős valahonnan ez a fenomenális barcelonai Art Nouveau lakás?

Segítünk: HBO Go.

Ha a karanténidőszak alatt nálad is megnövekedett a sorozatszámláló és van HBO Gód, akkor biztosan belefutottál a Megszállottak viadala (Killing Eve) című sorozatba. A történet egy elképesztően karakteres és stílusos bérgyilkos (Villanelle) és egy megcsömörlött negyvenes nyomozónő (Eve) macska-egér játszmája.

A sorozat harmadik évadának részei most debütálnak, és a szellemes történet, valamint az izgalmas karakterek mellett azért is imádjuk a Megszállottak viadalá-t, mert fantasztikus helyszíneken forgatták. Az egyik ilyen helyszín a bérgyilkos Villanelle barcelonai luxuslakása, amivel kapcsolatban van egy csodás hírünk: ki lehet venni AirBnb-n!

A lakás valóban Barcelonában található, és 1906-ban épült Art Nouveau stílusban. A hihetetlen adottságokkal rendelkező lakást Casa Ramosnak keresztelték el, mivel a Ramos családnak épült még egykor, és a város Gracia nevű részén, a Plaza Lesseps-nél található, alig tíz percre a Güell parktól.

A lakás, ami igazából olyan mint egy palota, a spanyol modernizmus és a katalán Art Nouveau egyik ékköve: elképesztő ornamentikák és részletek teszik varázslatossá az otthont. Nem csodálkozunk rajta, hogy a HBO-s sorozaton kívül is nem egy filmben tűnik fel a lakás: többek között Pedro Almodovar, Allan Parker és Wim Wenders is rendezett a Casa Ramosban.

Az álomrezidenciában recepció, stúdiórész, tágas nappali és étkező, üveges galéria, fürdő és két hálószoba várja a vendégeket. Hogy még emeljük a tétet, a négy fő fogadására alkalmas lakáshoz még egy privát medence és egy csodálatos kertrész is tartozik, valamint természetesen mindennel felszerelve várja a vendégeket.

Azért egy kicsit bele kell nyúlni a zsebünkbe, ha szeretnénk Villanelle otthonában eltölteni pár estét: egy hétre körülbelül 720 ezer forintért lehet kibérelni a lakást. Az összegért viszont a hihetetlen építészeti és esztétikai luxusélmény egészen biztosan garantált.

Ez is érdekelhet:

(Képek: AirBnb)

airbnb | art nouveau | medence | lakás | güell

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram