Close
Szárított pálmalevelek fedik ezt a gyönyörű mexikói villát

Szárított pálmalevelek fedik ezt a gyönyörű mexikói villát

A Csendes-óceánra néző luxusrezidencia a hagyományos mesteremberek és a modern építészet profizmusának dicsérete.

Troncones-ben, Zihuatanejo közelében épült meg ez a hatszázötven négyzetméteres ház Mexikóban. A Zozaya építészstúdió által tervezett villa egy hagyományos palapa, azaz olyan ház, ahol pálmalevelekből készül a tető, és oldalt nyitott. A szárított levelek mellett helyi kézművesek terrakotta cserepei és szintén helyben elérhető kövek egészítik ki a stílusos épület tetejét.

A koncepció az volt, hogy egy kortárs jegyekkel megálmodott ház jöjjön létre, melyben ott vibrál a helyi stílus, és a végeredményre a zihuatanejói mesteremberek is ráteszik a védjegyüket. Ez maradéktalanul sikerült is: a csodálatos villa mindent magában foglal, amitől egy otthon igazán szerethető.

Az óriási házhoz egy nagyvonalú kültéri medence és egy kör alaprajzú vendégház is tartozik. A Casa La Vida két részre oszlik: egy nyitott konyhára és étkezőre, a másik oldalon pedig egy tágas hálószobára. A második emeleten továbbá két hálószobát és hozzájuk tartozó teraszokat találunk. A nyitva hagyott falrészek pedig természetesen biztosítják a friss levegőt az egész épületben. A házból bámulatos kilátás nyílik a közeli óceánpartra, de nem is kell olyan messze nézni, ugyanis a házat körülölelő vegetáció már önmagában is gyönyörű.

Egyszóval nagyon rendben van ez a villa – teljesen megértjük, hogy Andy Dufresne A remény rabjai-ból Zihuatanejóban képzelte el hátralévő életét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cesar Belio és Michael Calderwood)

zihuatanejo | dizájn | pálma | óceán | medence

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom