Close
Szárított pálmalevelek fedik ezt a gyönyörű mexikói villát

Szárított pálmalevelek fedik ezt a gyönyörű mexikói villát

A Csendes-óceánra néző luxusrezidencia a hagyományos mesteremberek és a modern építészet profizmusának dicsérete.

Troncones-ben, Zihuatanejo közelében épült meg ez a hatszázötven négyzetméteres ház Mexikóban. A Zozaya építészstúdió által tervezett villa egy hagyományos palapa, azaz olyan ház, ahol pálmalevelekből készül a tető, és oldalt nyitott. A szárított levelek mellett helyi kézművesek terrakotta cserepei és szintén helyben elérhető kövek egészítik ki a stílusos épület tetejét.

A koncepció az volt, hogy egy kortárs jegyekkel megálmodott ház jöjjön létre, melyben ott vibrál a helyi stílus, és a végeredményre a zihuatanejói mesteremberek is ráteszik a védjegyüket. Ez maradéktalanul sikerült is: a csodálatos villa mindent magában foglal, amitől egy otthon igazán szerethető.

Az óriási házhoz egy nagyvonalú kültéri medence és egy kör alaprajzú vendégház is tartozik. A Casa La Vida két részre oszlik: egy nyitott konyhára és étkezőre, a másik oldalon pedig egy tágas hálószobára. A második emeleten továbbá két hálószobát és hozzájuk tartozó teraszokat találunk. A nyitva hagyott falrészek pedig természetesen biztosítják a friss levegőt az egész épületben. A házból bámulatos kilátás nyílik a közeli óceánpartra, de nem is kell olyan messze nézni, ugyanis a házat körülölelő vegetáció már önmagában is gyönyörű.

Egyszóval nagyon rendben van ez a villa – teljesen megértjük, hogy Andy Dufresne A remény rabjai-ból Zihuatanejóban képzelte el hátralévő életét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cesar Belio és Michael Calderwood)

óceán | medence | nagy sztori | dizájn | mexikó

FOLYTASD EZZEL

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram