Close
Látványos barlangházban tapasztalható meg a trogloditák élete

Látványos barlangházban tapasztalható meg a trogloditák élete

Azok számára lesz igazi kaland az ittlét, akik mindig is bele akartak kóstolni az ősemberek életébe, de a kényelemről sem akarnak egyetlen percre sem lemondani.

A barlangok, bár nomád körülményeket biztosítanak, valójában nagyon ideális körülményeket tudnak nyújtani, hiszen télen melegek, nyáron hűvösek, ráadásul kifejezetten környezetbartárok is. Spanyolországban ez egy jól ismert életforma, hiszen

több ezer troglodita él ma is barlangotthonokban.

Most bárki megtapasztalhatja ezt a különleges életstílust akkor, ha az Airbnb-n frissen megjelent Cuevas Almagruz-ban foglal szállást. A dél-spanyolországi Granadában, Purunellában található ősi barlang minden igényt kielégít:

karakteres bútorok, tágas társalgók és hatalmas szabadtéri medence is tartozik hozzá.

Sőt, a hely teljesen felszerelt konyhával várja a vendégeket, elegáns és pihentető környezetet biztosító ágyakkal és még Wi-Fi-vel is rendelkezik.

A barlangi élet történetével pedig Almagruz saját múzeumában ismerkedhetnek meg a látogatók.

A Granada városától mindössze fél órás autóútra található szálláshelytől a környék hegyvidékei is könnyen bejárhatók, a völgyben elhelyezkedő fekvésének köszönhetően pedig remek szpot a csillaglesekre is.

A Cuevas Almagruz ára 98 dollártól, azaz nagyjából 38 ezer forinttól indul éjszakánként.

Valami másra vágysz? Olyan szálláshelyre, ahová elbújhatsz feltöltődni? Ebben a cikkünkben három olyan rejtett menedéket mutatunk Európában, ahonnan legszívesebben ki se mozdulnál.

(Forrás: Timeout, fotók: Airbnb)

troglodita | barlanglakás | spanyolország | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram