Close
Bármeddig elnézegetnénk Chile legszebb borvidékét ennek a háznak a teraszáról

Bármeddig elnézegetnénk Chile legszebb borvidékét ennek a háznak a teraszáról

Első pillantásra beleszerettünk a “több terasz, mint belső tér” koncepcióba.

Az Alvano y Riquelme Architects építészstúdió nevéhez köthető ez a különleges ház, amely Chile egyik legismertebb és legszebb borvidékét tárja elénk. Az épület különlegessége, hogy hatalmas teraszokkal rendelkezik, remekül össze tudja kapcsolni az embert a természettel.

A Casa14 tulajdonképpen egy egyhálós otthon, kifejezetten kikapcsolódásra, lazulásra és elmélkedésre terveztek. A ház egy dombtetőn található, méghozzá a Casablanca-völgyben. A Winelovers blog a következőket írja erről a borvidékről: “Bár a hűvösebb, dombos és partközeli Casablanca-völgy csak az elmúlt harminc évben állt rá a minőségi bortermelésre, máris sikerült magának hírnevet szereznie a világban a mindennapokra szánt, friss, ropogós fehérboraival. Casablanca mindössze húsz kilométerre fekszik az óceántól, aminek hűsítő hatása miatt hosszabb a vegetációs idő; ez tökéletes otthont ad a sauvignon blanc-nak, chardonnay-nak és pinot noir-nak.

A szögletes alapú ház alapjait beton, fa és acél alkotják, mindezt pedig üvegbe csomagolták a zavartalan kilátás érdekében.

A forma különlegességét a fekete fagerendák és oszlopok adják, amelyek egyedi héjat képeznek az üveg-beton ház körül.

A ház egyik végében egy háromszög alakú terasz csúcsosodik egy jókora medencével kiegészítve, a másik végében egy kilátóplatform kapott helyet, ahol a távolba révedve elmélkedhetünk.

Belül egy kényelmes és otthonos nyitott tér fogadja az embert, közepén egy stílusos kandallóval, amely elválasztja egymástól a hálót, illetve a nappalit, konyhát és étkezőt. A dizájnért egy chilei belsőépítész, Ximena Tannenbaum felelt, aki jól láthatóan a természetes tónusokat helyezte előtérbe. A színek közül a fa, krém és halványszürke dominál.

A konyhából azonnal kijuthatunk a teraszra, ehhez csupán egy üvegajtót kell elhúznunk. Ezen a faoszlopok által körbeölelt teraszon egy fedett étkezősarkot is találhatunk beépített grillezővel. A ház másik végében lévő terasz nem ennyire védett, kimondottan medencézésre és napozásra alakították ki.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

építészet | borvidék | Casa14 | terasz | természet

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom