Close
Bármeddig elnézegetnénk Chile legszebb borvidékét ennek a háznak a teraszáról

Bármeddig elnézegetnénk Chile legszebb borvidékét ennek a háznak a teraszáról

Első pillantásra beleszerettünk a “több terasz, mint belső tér” koncepcióba.

Az Alvano y Riquelme Architects építészstúdió nevéhez köthető ez a különleges ház, amely Chile egyik legismertebb és legszebb borvidékét tárja elénk. Az épület különlegessége, hogy hatalmas teraszokkal rendelkezik, remekül össze tudja kapcsolni az embert a természettel.

A Casa14 tulajdonképpen egy egyhálós otthon, kifejezetten kikapcsolódásra, lazulásra és elmélkedésre terveztek. A ház egy dombtetőn található, méghozzá a Casablanca-völgyben. A Winelovers blog a következőket írja erről a borvidékről: “Bár a hűvösebb, dombos és partközeli Casablanca-völgy csak az elmúlt harminc évben állt rá a minőségi bortermelésre, máris sikerült magának hírnevet szereznie a világban a mindennapokra szánt, friss, ropogós fehérboraival. Casablanca mindössze húsz kilométerre fekszik az óceántól, aminek hűsítő hatása miatt hosszabb a vegetációs idő; ez tökéletes otthont ad a sauvignon blanc-nak, chardonnay-nak és pinot noir-nak.

A szögletes alapú ház alapjait beton, fa és acél alkotják, mindezt pedig üvegbe csomagolták a zavartalan kilátás érdekében.

A forma különlegességét a fekete fagerendák és oszlopok adják, amelyek egyedi héjat képeznek az üveg-beton ház körül.

A ház egyik végében egy háromszög alakú terasz csúcsosodik egy jókora medencével kiegészítve, a másik végében egy kilátóplatform kapott helyet, ahol a távolba révedve elmélkedhetünk.

Belül egy kényelmes és otthonos nyitott tér fogadja az embert, közepén egy stílusos kandallóval, amely elválasztja egymástól a hálót, illetve a nappalit, konyhát és étkezőt. A dizájnért egy chilei belsőépítész, Ximena Tannenbaum felelt, aki jól láthatóan a természetes tónusokat helyezte előtérbe. A színek közül a fa, krém és halványszürke dominál.

A konyhából azonnal kijuthatunk a teraszra, ehhez csupán egy üvegajtót kell elhúznunk. Ezen a faoszlopok által körbeölelt teraszon egy fedett étkezősarkot is találhatunk beépített grillezővel. A ház másik végében lévő terasz nem ennyire védett, kimondottan medencézésre és napozásra alakították ki.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom