Close
A Bükkben kirándulóknak először mutatta meg magát a hegység “láthatatlan turistája”

A Bükkben kirándulóknak először mutatta meg magát a hegység “láthatatlan turistája”

A Bükkben ismét felbukkant a barnamedve. Ezt a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága jelentette be weboldalán.

Ahogy fogalmaztak, a Bükk „láthatatlan turistája” ezúttal meg is mutatta magát a túrázóknak. A tájékoztatás szerint augusztus 24-én bejelentés érkezett az illetékes természetvédelmi őrükhöz, hogy a Bányahegy-Kis-kőháti zsomboly közötti turistajelzésen megpillantották az európai barnamedve egy példányát.

„Leírásuk szerint, a világos nyaki elszíneződés alapján az egyed valószínűleg azonos az előző hetekben vadkamera által felvett példánnyal. Természetvédelmi őrünk azonnal a helyszínre sietett” – írja a Bükki Nemzeti Park. Hozzáteszik: konfliktus a turisták és a medve között nem történt, ki-ki ment tovább a saját útján.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága hangsúlyozza, medveészleléskor rendkívül fontos, minél hamarabb megtegyék a kirándulók a bejelentéseket. Azt kérik, hasonló találkozás esetén kövessék a honlapukon megjelent viselkedési szabályokat és hívják ügyeleti telefonszámunkat: 30/861-3808.

(Fotó: Getty, illusztráció)

barnamedve | medve | bükk

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram