Tíz program, amit látni kell a 2022-es Bartók Tavasz most bejelentett programjából

Még jócskán odébb van a legszebb évszak, hiszen előtte túl kell esnünk egy zimankós három-négy hónapon. A téli időszak viszont lehetőséget nyújt elmélyedni 2022 nagyszabású fesztiváljának programjában, mely a 20. század egyik legnagyobb magyar zeneszerzőjének nevét viseli és amit  végre ismét közönség előtt rendeznek meg. Ajánlunk tíz nagyszerűnek ígérkező programot a jövő áprilisi Bartók Tavaszról. 

Recirquel: IMA – bemutató

Magyarország első számú újcirkusz-társulata az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc találkozását hozzák össze a színpadon oly módon, hogy az “ámulatba ejtő” talán a legvisszafogottabb jelző a produkcióra.

A társulat legújabb cirque danse produkciója nyújtotta immerzív színházi élmény elrepíti a nézőt a földi lét fizikai valóságából. A világegyetem mélységét idéző installáció belső utazásra invitál: a milliónyi pontból kitörő fény által életre hívott, pulzáló térben a Lélek, maga mögött hagyva az Egót, elindul saját útján.

Mikor: Április 1., 19:00

Bővebben

Branford Marsalis és barátai

Ritkán látható Magyarországon a szaxofon királya, április 2-a egy ilyen nap lesz.

Branford Marsalis honnan máshonnan, mint New Orleans-ből származik, számos stílusban ingázva alkotott nagyot, miközben a dzsesszműfaj legnagyobbjaival állt a deszkákon napjaink egyik legnagyobb hatású szaxofonosa, aki egyébként a magyar népzenéből is építkezik.

Mikor? Április 2., 20:00

Bővebben

Székesfehérvári Balett Színház: Parádé – bemutató

Világzene és balett - nyugodtan mondhatjuk szokatlan párosításnak. Április 3-án viszont a szokatlanság lesz a vendége a Müpa Fesztivál Színházának, ahol a legendás Boban Marković és zenekara közreműködésével érkezik a Parádé.

A zenekar még 2019-ben készítette el Mrak (Sötétség) című lemezét. A kiadvány zenei anyaga egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott, az egyes számok spontán módon születtek meg, az ihlet forrása pedig a közös muzsikálás öröme volt. Ebből a zenéből nőtt ki a Székesfehérvári Balett Színház előadása, mely műfaját tekintve valahol a szcenírozott koncert és a kortárs táncszínház határán helyezkedik el.

Mikor? Április 3.

Bővebben

Kékszakáll

Kétségtelen tény, Bartók műveit nem könnyű befogadni. Nem is megy mindenkinek. A kékszakállú herceg vára is sokak számára nehezen élvezhető, túl modern, elvont. Ezen az estén Sárik Péter és triója, Bubenyák Zoltán, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar vonósai próbálják meg könnyebbé tenni a népszerű darabot.

Eels

Angolnák kúsznak az Akvárium NagyHALL-jában április 4-én, egészen pontosan egy világsztár.

A multi-instrumentalista Mark Oliver Everett harminc évvel ezelőtt (!) alapított projektje valószínűleg nem varázsol rózsaszín fátyolfelhőket Budapest belvárosa felé, inkább a szomorúságot és a fájdalmat énekli ki magából a frontember.

Mikor? Április 4.

Bővebben

Ensemble Mini

Nevükkel ellentétben nem egy pár fős zenekarról van szó. A tagok szimfonikus zenekarra készült művek átiratát adják elő.

A tizenegy évvel ezelőtt alapított együttes ötlete egy brit karmester, Joolz Gale fejéből pattant ki - ő fog majd vezényelni április 6-án a Budapest Music Centerben, ahol Bartók Béla három ismert művének, A csodálatos mandarinnak, a Román népi táncoknak és a Táncszvitnek az átirata csendül fel.

Mikor? Április 6.

Bővebben

María Pagés: Una oda al tiempo (Óda az időhöz)

Egy újabb nagy hírű csillagot csodálhatunk meg egy másik műfajból. María Pagés a tánc világának géniuszaként új szintre emelte és friss impulzusokkal gazdagította a flamenco tradícióját.

Azt mondják róla, hogy előadása után sem az ég, sem a föld nem marad ugyanolyan, mint előtte. Ha valamit, akkor őt látni kell!

Mikor? Április 8.

Bővebben

Menny és pokol között: Hieronymus Bosch rejtélyes világa

Több mint ötszáz éve meghalt már, de egyedülálló művészete máig számos megoldatlan rejtélyt tartogat számunkra. Hieronymus Bosch a művészettörténet talán legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett alakja.

Festményeinek fő témáját az emberi bűnök adják, és előszeretettel ábrázolja a gyengeségeket is. A múzeum közel kilencven, gondosan válogatott műalkotással kívánja bemutatni azokat az örök emberi témákat, amelyeket a mester oly eredeti módon fogalmazott meg.

Mikor? Április 8-tól

Bővebben

Signum Saxophone Quartet

Négyféle szaxofon hangja tölti be a Budapest Music Center koncerttermét április 11-én, amikor is egy olyan együttes áll színpadra, melynek előadásmódja impulzív és spontán, és rendre óriási hatást gyakorol a közönségre.

A díjnyertes kvartett koncertje a Bartók Tavasz egyik legizgalmasabb programja.

Mikor? Április 11.

Bővebben

Art Deco Budapest

A két világháború közötti korszak jelenik meg a Szépművészetiben, méghozzá az art deco vizuális világának egy fontos elemét használva: a plakátot.

Az akkori polgári élet terei, a nagyvárosi, modern életformák elevenednek  meg, de nemcsak plakátokon, hanem magazinokon, prospektusokon, könyveken, fotókon, filmeken, bútorokon, öltözékeken látható mindazt, ami  szerepet játszott a közízlés formálásában.

Mikor? Április 12-től

Bővebben

bartók tavasz | müpa | koncert | eels

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom