Close
Tíz program, amit látni kell a 2022-es Bartók Tavasz most bejelentett programjából

Tíz program, amit látni kell a 2022-es Bartók Tavasz most bejelentett programjából

Még jócskán odébb van a legszebb évszak, hiszen előtte túl kell esnünk egy zimankós három-négy hónapon. A téli időszak viszont lehetőséget nyújt elmélyedni 2022 nagyszabású fesztiváljának programjában, mely a 20. század egyik legnagyobb magyar zeneszerzőjének nevét viseli és amit  végre ismét közönség előtt rendeznek meg. Ajánlunk tíz nagyszerűnek ígérkező programot a jövő áprilisi Bartók Tavaszról. 

Recirquel: IMA – bemutató

Magyarország első számú újcirkusz-társulata az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc találkozását hozzák össze a színpadon oly módon, hogy az “ámulatba ejtő” talán a legvisszafogottabb jelző a produkcióra.

A társulat legújabb cirque danse produkciója nyújtotta immerzív színházi élmény elrepíti a nézőt a földi lét fizikai valóságából. A világegyetem mélységét idéző installáció belső utazásra invitál: a milliónyi pontból kitörő fény által életre hívott, pulzáló térben a Lélek, maga mögött hagyva az Egót, elindul saját útján.

Mikor: Április 1., 19:00

Bővebben

Branford Marsalis és barátai

Ritkán látható Magyarországon a szaxofon királya, április 2-a egy ilyen nap lesz.

Branford Marsalis honnan máshonnan, mint New Orleans-ből származik, számos stílusban ingázva alkotott nagyot, miközben a dzsesszműfaj legnagyobbjaival állt a deszkákon napjaink egyik legnagyobb hatású szaxofonosa, aki egyébként a magyar népzenéből is építkezik.

Mikor? Április 2., 20:00

Bővebben

Székesfehérvári Balett Színház: Parádé – bemutató

Világzene és balett – nyugodtan mondhatjuk szokatlan párosításnak. Április 3-án viszont a szokatlanság lesz a vendége a Müpa Fesztivál Színházának, ahol a legendás Boban Marković és zenekara közreműködésével érkezik a Parádé.

A zenekar még 2019-ben készítette el Mrak (Sötétség) című lemezét. A kiadvány zenei anyaga egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott, az egyes számok spontán módon születtek meg, az ihlet forrása pedig a közös muzsikálás öröme volt. Ebből a zenéből nőtt ki a Székesfehérvári Balett Színház előadása, mely műfaját tekintve valahol a szcenírozott koncert és a kortárs táncszínház határán helyezkedik el.

Mikor? Április 3.

Bővebben

Kékszakáll

Kétségtelen tény, Bartók műveit nem könnyű befogadni. Nem is megy mindenkinek. A kékszakállú herceg vára is sokak számára nehezen élvezhető, túl modern, elvont. Ezen az estén Sárik Péter és triója, Bubenyák Zoltán, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar vonósai próbálják meg könnyebbé tenni a népszerű darabot.

Eels

Angolnák kúsznak az Akvárium NagyHALL-jában április 4-én, egészen pontosan egy világsztár.

A multi-instrumentalista Mark Oliver Everett harminc évvel ezelőtt (!) alapított projektje valószínűleg nem varázsol rózsaszín fátyolfelhőket Budapest belvárosa felé, inkább a szomorúságot és a fájdalmat énekli ki magából a frontember.

Mikor? Április 4.

Bővebben

Ensemble Mini

Nevükkel ellentétben nem egy pár fős zenekarról van szó. A tagok szimfonikus zenekarra készült művek átiratát adják elő.

A tizenegy évvel ezelőtt alapított együttes ötlete egy brit karmester, Joolz Gale fejéből pattant ki – ő fog majd vezényelni április 6-án a Budapest Music Centerben, ahol Bartók Béla három ismert művének, A csodálatos mandarinnak, a Román népi táncoknak és a Táncszvitnek az átirata csendül fel.

Mikor? Április 6.

Bővebben

María Pagés: Una oda al tiempo (Óda az időhöz)

Egy újabb nagy hírű csillagot csodálhatunk meg egy másik műfajból. María Pagés a tánc világának géniuszaként új szintre emelte és friss impulzusokkal gazdagította a flamenco tradícióját.

Azt mondják róla, hogy előadása után sem az ég, sem a föld nem marad ugyanolyan, mint előtte. Ha valamit, akkor őt látni kell!

Mikor? Április 8.

Bővebben

Menny és pokol között: Hieronymus Bosch rejtélyes világa

Több mint ötszáz éve meghalt már, de egyedülálló művészete máig számos megoldatlan rejtélyt tartogat számunkra. Hieronymus Bosch a művészettörténet talán legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett alakja.

Festményeinek fő témáját az emberi bűnök adják, és előszeretettel ábrázolja a gyengeségeket is. A múzeum közel kilencven, gondosan válogatott műalkotással kívánja bemutatni azokat az örök emberi témákat, amelyeket a mester oly eredeti módon fogalmazott meg.

Mikor? Április 8-tól

Bővebben

Signum Saxophone Quartet

Négyféle szaxofon hangja tölti be a Budapest Music Center koncerttermét április 11-én, amikor is egy olyan együttes áll színpadra, melynek előadásmódja impulzív és spontán, és rendre óriási hatást gyakorol a közönségre.

A díjnyertes kvartett koncertje a Bartók Tavasz egyik legizgalmasabb programja.

Mikor? Április 11.

Bővebben

Art Deco Budapest

A két világháború közötti korszak jelenik meg a Szépművészetiben, méghozzá az art deco vizuális világának egy fontos elemét használva: a plakátot.

Az akkori polgári élet terei, a nagyvárosi, modern életformák elevenednek  meg, de nemcsak plakátokon, hanem magazinokon, prospektusokon, könyveken, fotókon, filmeken, bútorokon, öltözékeken látható mindazt, ami  szerepet játszott a közízlés formálásában.

Mikor? Április 12-től

Bővebben

FOLYTASD EZZEL
Idén tavasszal Magyarországra jön a Comédie-Francaise
Mozizz a nappalidból februárban! – Húsz filmet nézhetsz meg ingyen
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom