Close
Ha csak egy könyvet olvashatnánk el Basquiat-ról, ez lenne az

Ha csak egy könyvet olvashatnánk el Basquiat-ról, ez lenne az

A Taschen nem tud hibázni. Most sem tette.

Valami lehet a levegőben, mert erős Basquiat-reneszánsznak lehetünk tanúi. Talán ebben benne van, hogy tavaly tavasszal rekordáron, 110 millió dollárért kelt el egy cím nélküli festménye egy árverésen. Jelenleg a párizsi Fondation Louis Vuitton-ban látható egy grandiózus kiállítása, most pedig itt a Taschen zseniális könyve.

A 27 évesen elhunyt művész halálakor a világ egyik leghíresebb fiatal művészének számított. Expresszív stílusát a dzsessz, az ökölvívás, a kosárlabda és az utcai kultúra ihlette. A taschen könyve vibráló bepillantást enged a géniusz életművébe rajzok, festmények, naplóiba rajzolt vázlatok segítségével. Az értelemszerűen gazdagon illusztrált mű időrendbe szedve mutatja be a művész életét, de akad itt még sok idézet Basquiat-ról magától Basquiat-tól, kortársak visszaemlékezései, elemzések. Karácsonyfa alá remek ajándék lehet, mi biztosan örülnénk neki.

Jean-Michel Basquiat. 500 oldal, keményborítás. Ár: 150 euró.

Ez is érdekelhet:

könyv | Jean-Michel Basquiat | pop art | taschen

FOLYTASD EZZEL

Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom