Close
Ha csak egy könyvet olvashatnánk el Basquiat-ról, ez lenne az

Ha csak egy könyvet olvashatnánk el Basquiat-ról, ez lenne az

A Taschen nem tud hibázni. Most sem tette.

Valami lehet a levegőben, mert erős Basquiat-reneszánsznak lehetünk tanúi. Talán ebben benne van, hogy tavaly tavasszal rekordáron, 110 millió dollárért kelt el egy cím nélküli festménye egy árverésen. Jelenleg a párizsi Fondation Louis Vuitton-ban látható egy grandiózus kiállítása, most pedig itt a Taschen zseniális könyve.

A 27 évesen elhunyt művész halálakor a világ egyik leghíresebb fiatal művészének számított. Expresszív stílusát a dzsessz, az ökölvívás, a kosárlabda és az utcai kultúra ihlette. A taschen könyve vibráló bepillantást enged a géniusz életművébe rajzok, festmények, naplóiba rajzolt vázlatok segítségével. Az értelemszerűen gazdagon illusztrált mű időrendbe szedve mutatja be a művész életét, de akad itt még sok idézet Basquiat-ról magától Basquiat-tól, kortársak visszaemlékezései, elemzések. Karácsonyfa alá remek ajándék lehet, mi biztosan örülnénk neki.

Jean-Michel Basquiat. 500 oldal, keményborítás. Ár: 150 euró.

Ez is érdekelhet:

Jean-Michel Basquiat | taschen | könyv | pop art

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram