Huszonkilenc divatmárka mutatkozott be a régió legmeghatározóbb divateseményén Budapesten

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW) január 22. és 28 között. A régió meghatározó divateseményén huszonkilenc divatmárka – köztük tíz régiós tervező – mutatta be legújabb kollekcióját.

Az érdeklődés minden eddiginél nagyobb volt, a hétvégi divatbemutatók közel háromezer látogatót vonzottak a Szépművészeti Múzeum helyszínére. Közel ezer fő látogatta meg a Fashion Hub Z generációt célzó ingyenes programjait, amelyekre már az előregisztráció alatt többszörös túljelentkezés mutatkozott. A BCEFW történetében az egyik legnagyobb számban, összesen huszonöt további esemény gazdagította a divathét programját, amelyek hétfőtől vasárnapig várták a divat iránt érdeklődőket városszerte.

Január 22. és 28. között kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, open showroomok, különleges vásárlási lehetőségek, zenei programok és divatbemutatók várták a divatra nyitott látogatókat Budapesten. A side eventekkel kezdődő divathét központi eseményén huszonkilenc márka mutatta be legújabb kollekcióját,

köztük lengyel, szlovák, szerb, osztrák és ukrán tervezők.

A környező országok tervezőinek részvétele az eseményen összhangban van azzal a célkitűzéssel, hogy Budapest hosszú távon a divatipar régiós központja legyen. Három elismert hazai márka saját szervezésű programmal csatlakozott a rendezvényhez. A teljes mértékben a márkák által szervezett, külső helyszínen megvalósított események minden egyes részlete

tökéletes összhangban állt a márkák egyedi karakterével és stílusával.

„Volt alkalmam az eseményre érkező szakemberekkel, hazai és nemzetközi újságírókkal, vásárlókkal beszélgetni a BCEFW alatt. Mindannyian kiemelték a rendezvény szakmaiságát, figyelemre méltónak találták a tervezők kollekcióit, a nemzetközi piacra is alkalmasnak, kivétel nélkül már most a régió legszínvonalasabb divateseményeként tartják számon a BCEFW-t" - nyilatkozta Jakab Zsófia. Az MDDÜ vezérigazgatója hozzátette: fontos visszajelzés számukra, hogy sok vendég viselt hazai márkát az eseményeken, amely mutatja, hogy

egyre szélesebb kör érdeklődik a magyar tervezők iránt.

"Köztük a fiatal generáció tagjai is, akiket ismét sikerült megszólítanunk" - húzta alá. Rámutatott arra is, hogy már az előregisztráció során túljelentkezés volt a Fashion Hubra, és közel ezer fő látogatta meg a hétvégi programokat a helyszínen.

Meglátása szerint szezonról szezonra olyan mérvadó esemény valósul meg a BCEFW-vel, amely egész Budapestet lefedve, az országimázs szempontjából meghatározó helyszínekkel, ezúttal a Szépművészeti Múzeum, a Hősök tere és az Andrássy út környékével,

az ország turisztikai vonzerejéhez is hozzájárul.

A nemzetközi szakembereknek ezúttal is bemutatták Budapest kulturális kínálatát. A szakmai közönség tagjaként a milánói Spazio 38 showroom és a lengyel Modivo képviselői, a svájci Hay Hay concept store buyere, az athéni Passion Alley butik tulajdonosa, valamint a White Milano trade show alapítói is megtekintették a divatbemutatókat és kíváncsiak voltak a magyar márkákra.

A cseh és a lengyel Vogue, a szerb ELLE, az amerikai 10Magazine és a nemzetközi The Impression divatszerkesztői érkeztek a BCEFW miatt Budapestre. A divat világában járatosok Nina Suess influencert, valamint Patrick Domingo divat- és lifestyle fotóst is észrevehették a közönség soraiban.

Az AW2425-ös szezonban ismét kiemelt figyelmet fordítottak az új tehetségekre, valamint a fiatal közönség megszólítására. A pályájuk elején járó, feltörekvő tervezők teltházas New Generation kollektív divatbemutatók keretében mutatkoztak be a Szépművészeti Múzeumban. A Z generációs közönségnek a Fashion Hub kínált izgalmas programokat a Hungarian Art & Business épületében, amelyekre

már az előzetes regisztráció alatt is többszörös túljelentkezés érkezett.

Sokan kíváncsiak voltak a divat világában elérhető karrierlehetőségekre, népszerűek voltak a témához kapcsolódó beszélgetések. A workshopok résztvevői izgalmas saját alkotásokkal távozhattak és elmélyedhettek a fenntarthatóság, valamint a technológia kérdésköreiben.

A BCEFW programjaira nem csak a helyszínen mutatkozott nagy érdeklődés. Közel húszezren nézték magas minőségben a Facebookon a divatbemutatók élő közvetítéseit, a legnépszerűbb TikTok videó megtekintése pedig a rendezvényt követő napon százötvenezer fölött járt.

(Forrás és fotók: HFDA / The Sparkle Content)

hfda | bcefw | divatbemutató | Budapest Central European Fashion Week

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom