Close
Itt vannak az új Beaujolais-k!

Itt vannak az új Beaujolais-k!

November közepén hagyományos módon megkezdődik a Beaujolais borok értékesítése, melyet minden évben Beaujeu városában egy hatalmas fesztivállal ünnepelnek meg. A burgundiai újborok világszerte népszerűek, hazánkba is megérkeztek már az első palackok.

Minden évben borászok százai várják izgatottan a fesztivált, amelyet a Lyontól mintegy ötven kilométerre fekvő Beaujeu falujában tartanak november harmadik csütörtökén. Tavaly a pandémia miatt nem volt lehetőség arra, hogy tömegek köszöntsék az újborokat, idén azonban bepótoltak mindent.

2021. november 17-ről 18-ra virradó éjszaka ismét borrajongók százai emelték magasra borospoharaikat Baeujeu utcáin, hogy

megkóstolhassák a legnevesebb helyi borászok hat-nyolc hetes borait.

A Beaujolais Nouveau borok nemcsak azért különlegesek, mert gyors erjedéssel készülnek, hanem azért is, mert alig található bennük tannin, ezáltal az ízviláguk igazán friss, gyümölcsös. Nem csoda, hogy elsősorban aperitifként szokás őket fogyasztani.

Érdemes gyorsan lecsapni a Magyarországra érkező palackokra, ugyanis nem készül sok a Beaujolais-kból, másrészről a tradíció szerint még december végéig el is kell fogyasztani őket.

(Fotók: Getty Images)

beaujolais | bor | újbor

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram