Close
Itt vannak az új Beaujolais-k!

Itt vannak az új Beaujolais-k!

November közepén hagyományos módon megkezdődik a Beaujolais borok értékesítése, melyet minden évben Beaujeu városában egy hatalmas fesztivállal ünnepelnek meg. A burgundiai újborok világszerte népszerűek, hazánkba is megérkeztek már az első palackok.

Minden évben borászok százai várják izgatottan a fesztivált, amelyet a Lyontól mintegy ötven kilométerre fekvő Beaujeu falujában tartanak november harmadik csütörtökén. Tavaly a pandémia miatt nem volt lehetőség arra, hogy tömegek köszöntsék az újborokat, idén azonban bepótoltak mindent.

2021. november 17-ről 18-ra virradó éjszaka ismét borrajongók százai emelték magasra borospoharaikat Baeujeu utcáin, hogy

megkóstolhassák a legnevesebb helyi borászok hat-nyolc hetes borait.

A Beaujolais Nouveau borok nemcsak azért különlegesek, mert gyors erjedéssel készülnek, hanem azért is, mert alig található bennük tannin, ezáltal az ízviláguk igazán friss, gyümölcsös. Nem csoda, hogy elsősorban aperitifként szokás őket fogyasztani.

Érdemes gyorsan lecsapni a Magyarországra érkező palackokra, ugyanis nem készül sok a Beaujolais-kból, másrészről a tradíció szerint még december végéig el is kell fogyasztani őket.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Négy szívmelengető whisky a hűvös Skóciából
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom