Bécsnek címzett szerelmi vallomás lesz a Wienliebe Fesztivál

Idén először rendezik meg a teljesen Bécs központú Wienliebe Fesztivált, május 24. és 26. között. A háromnapos rendezvénysorozat a bécsi Rathausplatzon lesz, és a boron túl is számos olyan elemet megmutat a közönségnek, amitől Bécs élhető és szerethető.

A Wienliebe egy bécsi szervezésű fesztivál, ami akár egy, a városnak címzett szerelmi vallomásnak is tekinthető: az élvezetet, a társasági életet és a város adta otthont jelképezi. Bécs évek óta vezeti a világ legélhetőbb városainak listáját, mégis évről évre a világ legkevésbé barátságos városának választják.

Ez első pillantásra paradoxnak tűnhet, valójában viszont nagyon jól érzékelteti Bécs
vonzerejét, lakóinak az identitását és komplexitását.

Az új Wienliebe Fesztivál célja, hogy megmutassa: Bécsben nemcsak élni érdemes, hanem szerethető oldala is van.

Három napon át a helyi lakosok és a látogatók egy helyen fedezhetik fel az osztrák főváros jellegzetességeit. A rendezvény három központi elemre épül, a bécsi kultúrára, a bécsi konyhára és a kézművességre.

Új fesztivál ünnepli Bécset a Rathausplatzon májusban © Stadt Wien/Bubu Dujmic

 

Gasztronómiai szempontból a hagyományos bécsi konyha, a jellegzetes kávéházak, borozók – az úgynevezett Heurigerek – állnak a fesztivál középpontjában.

A változatos kulturális programok a bécsi zenei élet számos, neves képviselőjére és művészére helyezik a hangsúlyt. Szerveznek például előadásokat, amelyek bemutatják Bécs gazdag zenei történelmét: Haydn, Mozart és Beethoven munkásságától egészen a modern idők művészetéig. A Bécsi Kereskedelmi Kamarával együttműködve több bécsi vállalkozás is bemutatja majd a kézműves termékeit – kerámiákat, ékszereket, helyi tervezők portékáit –, amelyeket meg is lehet majd vásárolni.

A látogatók jólétéről pedig a bécsi gasztronómia hat központi alakja gondoskodik majd, köztük a Tafelspitzéről híres Plachutta vendéglő vagy a Schweizerhaus a Práterből. A látogatók természetesen kóstolhatnak majd császármorzsát és Sacher tortát is.

A fesztivál részletes programját ezen az oldalon találjuk.

(Forrás: Bécs Város | Nemzetközi Irodák, fotó: © Stadt Wien/Bubu Dujmic)

utazás | wienliebe | kirándulás | bor | bécs

FOLYTASD EZZEL

Ennél hedonisztikusabb lánybúcsút nehéz elképzelni

Ebben a magyar városban hipnotikus fénydimenziók nyílnak meg hamarosan

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom