Close
A hónap végétől nem lehet többé Magyarországon táviratot feladni

A hónap végétől nem lehet többé Magyarországon táviratot feladni

A Magyar Posta Zrt. április 30-án, százhetvennégy év után kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást.

Míg harminc évvel ezelőtt évente mintegy nyolcmillió táviratot küldtek egymásnak üzleti ügyfelek és magánszemélyek, az utóbbi években már csak az évi tízezres nagyságrend volt jellemző. Az országban

az első táviratot százhetvennégy éve, 1847-ben Bécs és Pozsony között továbbították.

A táviratnak a maga korában óriási jelentősége volt az információtovábbításban, ez előbb a telefon széles körű elterjedésével, majd az internet fejlődésével párhuzamosan drasztikusan csökkent.

A levéltávirat mellett népszerű volt az úgynevezett dísztávirat is: a feladó ebben a rövid szöveges üzenet mellett képet, rajzot vagy fényképet is küldhetett.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Egy távoli ország illegálissá tenné a fiataloknak a dohányzást
Dorogi János egyedi technikával készített tájképszobrait tekinthetjük meg egy virtuális sétán
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom