Close
Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Ma már nem elég vonzó a tömegeknek, ha egy múzeum páratlan műgyűjteménnyel rendelkezik?

A bécsi Művészettörténeti Múzeum így gondolja, így aztán felkérték az amerikai filmrendezőt, Wes Andersont, hogy rendezzen egy kiállítást az intézményükben. A sajátos és könnyen felismerhető esztétikával rendelkező amerikai igent mondott, és feleségével, a művész Juman Malouffal együtt létrehozták a Spitzmaus múmia egy koporsóban és egyéb kincsek című kiállítást, ami úgy hangzik, hogy az akár egy új filmjének címe is lehetne.

A tárlat a cickánymúmia mellett négyszáz műtárgyat mutat be, kezdve az egyiptomiaktól egészen a németalföldi mesterekig. A kiállításban Anderson esztétikája egyértelműen látható, a kedvenc színeiből nem egy megjelenik, legfőképpen a smaragdzöld. Egyes vélemények szerint a Kunsthistorisches Museum lépése meglehetősen ellentmondásos, mert egy hollywoodi celebritással akarnak profitot termelni, szerintünk viszont remek lépés, és friss gondolkodásról árulkodik.

A kiállítás 2019. április 28-áig látható a bécsi Kunsthistorisches Museumban.

Ez is érdekelhet:

kiállítás | múzeum | bécs | wes anderson

FOLYTASD EZZEL

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Az Agymanók és a Toy Story készítőjével érkezik a Magyar Zene Házába a jövőfesztivál

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom