Close
Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Ma már nem elég vonzó a tömegeknek, ha egy múzeum páratlan műgyűjteménnyel rendelkezik?

A bécsi Művészettörténeti Múzeum így gondolja, így aztán felkérték az amerikai filmrendezőt, Wes Andersont, hogy rendezzen egy kiállítást az intézményükben. A sajátos és könnyen felismerhető esztétikával rendelkező amerikai igent mondott, és feleségével, a művész Juman Malouffal együtt létrehozták a Spitzmaus múmia egy koporsóban és egyéb kincsek című kiállítást, ami úgy hangzik, hogy az akár egy új filmjének címe is lehetne.

A tárlat a cickánymúmia mellett négyszáz műtárgyat mutat be, kezdve az egyiptomiaktól egészen a németalföldi mesterekig. A kiállításban Anderson esztétikája egyértelműen látható, a kedvenc színeiből nem egy megjelenik, legfőképpen a smaragdzöld. Egyes vélemények szerint a Kunsthistorisches Museum lépése meglehetősen ellentmondásos, mert egy hollywoodi celebritással akarnak profitot termelni, szerintünk viszont remek lépés, és friss gondolkodásról árulkodik.

A kiállítás 2019. április 28-áig látható a bécsi Kunsthistorisches Museumban.

Ez is érdekelhet:

múzeum | kiállítás | bécs | wes anderson

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom