Close
Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Bécsbe jön Wes Anderson, és bemutatja a Spitzmaus múmiát

Ma már nem elég vonzó a tömegeknek, ha egy múzeum páratlan műgyűjteménnyel rendelkezik?

A bécsi Művészettörténeti Múzeum így gondolja, így aztán felkérték az amerikai filmrendezőt, Wes Andersont, hogy rendezzen egy kiállítást az intézményükben. A sajátos és könnyen felismerhető esztétikával rendelkező amerikai igent mondott, és feleségével, a művész Juman Malouffal együtt létrehozták a Spitzmaus múmia egy koporsóban és egyéb kincsek című kiállítást, ami úgy hangzik, hogy az akár egy új filmjének címe is lehetne.

A tárlat a cickánymúmia mellett négyszáz műtárgyat mutat be, kezdve az egyiptomiaktól egészen a németalföldi mesterekig. A kiállításban Anderson esztétikája egyértelműen látható, a kedvenc színeiből nem egy megjelenik, legfőképpen a smaragdzöld. Egyes vélemények szerint a Kunsthistorisches Museum lépése meglehetősen ellentmondásos, mert egy hollywoodi celebritással akarnak profitot termelni, szerintünk viszont remek lépés, és friss gondolkodásról árulkodik.

A kiállítás 2019. április 28-áig látható a bécsi Kunsthistorisches Museumban.

Ez is érdekelhet:

múzeum | kiállítás | bécs | wes anderson

FOLYTASD EZZEL

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram