Bécsben ezentúl növényekkel kell borítani az épületeket

A rendelet alkotóinak jelszavai valának: nyári hőség elviselése, hűsítő mikroklíma, zöldebb belváros.

Júniusban új rendeletet hozott a bécsi városi tanács az új épületek kötelező zöldítéséről Magyar Mezőgazdaság értesülései szerint. A rendelet úgy szól, hogy az újonnan épített házak homlokzatának legalább egyötödét növényekkel kell beültetni. A szabályozás minden hét és fél méternél magasabb új építésű lakó- és ipari épületre vonatkozik Bécs egész területén. Az ok, hogy a növények fejlődő levelei nagyon hatásosan hűtik a város mikroklímáját, ezért a városban gyakran kialakuló nyári forróságot is könnyebb lesz így elviselni Bécsben.

A zöldhomlokzatos szabályozás csak a fent említett épülettípusoknak kötelező, nem vonatkozik a családi házakra, lakóparkokra, nyaralókra és kiskertekre. A rendelet megalkotói remélik, hogy a hűsítés mellett Bécs látképe is sokkal zöldebb lesz tíz éven belül.

Az új épületek homlokzatának zöldítése mostantól kötelező, a régi épületek esetében pedig a homlokzat átalakítására akár ötezer-kétszáz euró is igényelhető.

Nekünk nagyon tetszik a kezdeményezés, kíváncsiak vagyunk, egy év múlva lehet-e már látni a zöldülést.

Ez is érdekelhet:

Öt dolog, amire most mindennél jobban oda kell figyelned lakásbérlésnél 

Mert különben könnyen ráfázhatsz ebben a kritikus időszakban. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amivel kikerülheted a csapdákat és hosszú távra megtalálhatod az álomlakásod.

mezőgazdaság | magyar | bécs | rendelet | zöldítés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom