Close
Bécsben ezentúl növényekkel kell borítani az épületeket

Bécsben ezentúl növényekkel kell borítani az épületeket

A rendelet alkotóinak jelszavai valának: nyári hőség elviselése, hűsítő mikroklíma, zöldebb belváros.

Júniusban új rendeletet hozott a bécsi városi tanács az új épületek kötelező zöldítéséről Magyar Mezőgazdaság értesülései szerint. A rendelet úgy szól, hogy az újonnan épített házak homlokzatának legalább egyötödét növényekkel kell beültetni. A szabályozás minden hét és fél méternél magasabb új építésű lakó- és ipari épületre vonatkozik Bécs egész területén. Az ok, hogy a növények fejlődő levelei nagyon hatásosan hűtik a város mikroklímáját, ezért a városban gyakran kialakuló nyári forróságot is könnyebb lesz így elviselni Bécsben.

A zöldhomlokzatos szabályozás csak a fent említett épülettípusoknak kötelező, nem vonatkozik a családi házakra, lakóparkokra, nyaralókra és kiskertekre. A rendelet megalkotói remélik, hogy a hűsítés mellett Bécs látképe is sokkal zöldebb lesz tíz éven belül.

Az új épületek homlokzatának zöldítése mostantól kötelező, a régi épületek esetében pedig a homlokzat átalakítására akár ötezer-kétszáz euró is igényelhető.

Nekünk nagyon tetszik a kezdeményezés, kíváncsiak vagyunk, egy év múlva lehet-e már látni a zöldülést.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom