Close
Bécsben ezentúl növényekkel kell borítani az épületeket

Bécsben ezentúl növényekkel kell borítani az épületeket

A rendelet alkotóinak jelszavai valának: nyári hőség elviselése, hűsítő mikroklíma, zöldebb belváros.

Júniusban új rendeletet hozott a bécsi városi tanács az új épületek kötelező zöldítéséről Magyar Mezőgazdaság értesülései szerint. A rendelet úgy szól, hogy az újonnan épített házak homlokzatának legalább egyötödét növényekkel kell beültetni. A szabályozás minden hét és fél méternél magasabb új építésű lakó- és ipari épületre vonatkozik Bécs egész területén. Az ok, hogy a növények fejlődő levelei nagyon hatásosan hűtik a város mikroklímáját, ezért a városban gyakran kialakuló nyári forróságot is könnyebb lesz így elviselni Bécsben.

A zöldhomlokzatos szabályozás csak a fent említett épülettípusoknak kötelező, nem vonatkozik a családi házakra, lakóparkokra, nyaralókra és kiskertekre. A rendelet megalkotói remélik, hogy a hűsítés mellett Bécs látképe is sokkal zöldebb lesz tíz éven belül.

Az új épületek homlokzatának zöldítése mostantól kötelező, a régi épületek esetében pedig a homlokzat átalakítására akár ötezer-kétszáz euró is igényelhető.

Nekünk nagyon tetszik a kezdeményezés, kíváncsiak vagyunk, egy év múlva lehet-e már látni a zöldülést.

Ez is érdekelhet:

bécs | mikroklíma | ház | rendelet | magyar

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram