Close
A bécsi reptéren megoldották, hogy ne kelljen két hétre karanténba vonulni

A bécsi reptéren megoldották, hogy ne kelljen két hétre karanténba vonulni

Százkilencven euróba kerül a művelet, de szerintünk megéri.

A hatályos intézkedések értelmében a bécsi reptérre érkező utasoknak vagy meg kell mutatniuk egy négy napnál nem régebbi, negatív Covid–19-tesztet, vagy két hétre karanténba kell vonulniuk. A reptér azonban most előrukkolt egy új szolgáltatással, a helyszíni Covid–19-teszttel.

A molekuláris tesztet a reptéren végzik el, az eredménye pedig két-három óra alatt megjön. A laboratóriumban torokmintát vesznek, és ha a teszt negatív, nem kell két hétre karanténba vonulnia az utasnak. A pozitív tesztet azonnal továbbítják a helyi hatóságoknak, amelyek megteszik az ezután szükséges lépéseket. Negatív esetben a teszteredmények mellett a Bécsből kiutazók egy dokumentumot is kapnak, ami a célállomásnak bizonyítja, hogy nem fertőzőek – ezt azonban már a fogadó ország hatóságainak kell eldönteniük, hogy elégségesnek veszik-e. Mindenesetre a Bécsbe érkezőknek, akik a reptéren negatívra tesztelnek, nem kell Ausztriában tizennégy napos karanténba vonulniuk.

A teszt ára százkilencven euró (kb. hatvanhatezer forint), és nemcsak utasok, hanem bárki megcsináltathatja, aki a bécsi reptér laboratóriumába látogat előzetes időpontkérés után.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: LonelyPlanet)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom