Close
A bécsi reptéren megoldották, hogy ne kelljen két hétre karanténba vonulni

A bécsi reptéren megoldották, hogy ne kelljen két hétre karanténba vonulni

Százkilencven euróba kerül a művelet, de szerintünk megéri.

A hatályos intézkedések értelmében a bécsi reptérre érkező utasoknak vagy meg kell mutatniuk egy négy napnál nem régebbi, negatív Covid–19-tesztet, vagy két hétre karanténba kell vonulniuk. A reptér azonban most előrukkolt egy új szolgáltatással, a helyszíni Covid–19-teszttel.

A molekuláris tesztet a reptéren végzik el, az eredménye pedig két-három óra alatt megjön. A laboratóriumban torokmintát vesznek, és ha a teszt negatív, nem kell két hétre karanténba vonulnia az utasnak. A pozitív tesztet azonnal továbbítják a helyi hatóságoknak, amelyek megteszik az ezután szükséges lépéseket. Negatív esetben a teszteredmények mellett a Bécsből kiutazók egy dokumentumot is kapnak, ami a célállomásnak bizonyítja, hogy nem fertőzőek – ezt azonban már a fogadó ország hatóságainak kell eldönteniük, hogy elégségesnek veszik-e. Mindenesetre a Bécsbe érkezőknek, akik a reptéren negatívra tesztelnek, nem kell Ausztriában tizennégy napos karanténba vonulniuk.

A teszt ára százkilencven euró (kb. hatvanhatezer forint), és nemcsak utasok, hanem bárki megcsináltathatja, aki a bécsi reptér laboratóriumába látogat előzetes időpontkérés után.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: LonelyPlanet)

teszt | koronavírus | bécs | covid-19 | reptér

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram