Close
Három kisváros, ahol körülölel a béke és a nyugalom

Három kisváros, ahol körülölel a béke és a nyugalom

Az OVO Network utazási szakértői megvizsgálták Európa nyaralóhelyeit, hogy aztán összeállítsák a legnyugodtabb úti célok listáját. A kutatás során a légszennyezési statisztikákat és a népsűrűségi adatokat is számításba vették, de a végeredménybe beleszóltak a relaxációval kapcsolatos szabadidős tevékenységek is. Mutatjuk, hová érdemes kiruccanni, ha meg akarjuk találni a belső békénket!

Hvar, Horvátország

Ez az apró horvát sziget bájos tengerparttal, maroknyi, de annál vendégszeretőbb lakossággal, valamint európai szinten is kiemelkedő szállodai hozzáférésével is büszkélkedhet. Emellett elragadó pincészetekben kóstolhatjuk a helyi borokat, a nyári időszakban pedig a híres levendulamezői is megérnek egy sétát.

A sziget eldugott partszakaszai igazi gyöngyszemek, ahol tényleg elbújhatunk a világ zaja elől.

Gruyeres, Svájc

A sajtok szerelmesei számára a svájci Gruyeres hegyi város ideális hely.

A középkori város gyógyfürdőiről is ismert, sőt, a hegyek lábánál található településen a legtisztább a levegő az egész kontinensen.

A helyi sajtokat fogyaszthatjuk fonduként, tésztaételeken vagy levesben tálalva, minden formában el fognak varázsolni bennünket. Ha pedig mindez nem lenne elég, a város 13. századi vára tökéletes kikapcsolódást kínál.

Zahara de la Sierra, Spanyolország

A Dél-Spanyolországban található város lélegzetelállító kilátásával és alacsony lélekszámával került a ranglista élére.

Annak ellenére, hogy a város luxusfürdőkkel rendelkezik, kevésbé ismert a turisták előtt, így a tömeget ott biztosan el lehet kerülni.

Az Andalúziában található településen gyönyörű templomok, fantasztikus bárok sorakoznak, a 14. századi vár pedig mindenkit elvarázsol. A város strandján vízi sportokat is ki lehet próbálni, de érdemes az egyik kisvendéglőben megkóstolni a garnélás tortillát, ami autentikus helyi étel.

Ha a nyugalmat a biztonság szempontjából keressük, arra is megvannak a jó úti céljaink! Az Economist Intelligence Unit közzétette a 2021-es Biztonságos Városok Indexét (Safe Cities Index), melynek élén Koppenhága áll, megelőzve Torontót és Szingapúrt.

(Forrás: Euronews, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom