Close
Koppenhágában van a világ legboldogabb múzeuma

Koppenhágában van a világ legboldogabb múzeuma

Jól jön a nehéz időkben.

Boldogság. Röpke, kellemes érzés, melyet viszonylag ritkán élhettünk meg a meglehetősen vészterhes 2020-as évben. Észak-Európában viszont akad egy hely, ahol biztosan feltűnik egy kis reménysugár.

Ez pedig a világ első boldogságmúzeuma, melyet stílszerűen a világ második legboldogabb országában, Dániában nyitottak meg még a nyár folyamán. A koppenhágai The Happiness Museumban a látogatók jobban tudják formálni a saját boldogságukat, ezáltal pedig a világ is jobb hellyé változhat.

A 240 négyzetméter alapterületű múzeumban nincsenek szivárványok vagy szupercuki kiskutyák, ellenben számos interaktív tevékenységre van lehetőség, a gyűjteményében pedig boldogsággal kapcsolatos műtárgyakat találni, amelyeket a világ minden tájáról adományoztak az emberek.

Az intézmény a boldogság nemzetközi történetét is feldolgozza, vizsgálja a boldogság politikáját és a mosoly anatómiáját, és arra a kérdésre is megpróbál válaszolni, hogy miért tartják az északi országokat boldogság-nagyhatalomnak.

“Arra gondoltunk, miért is ne hoznánk létre egy helyet, ahol az emberek különböző perspektívákból tapasztalhatják meg a boldogságot, és miért ne adhatánk nekik egy kiállítást, amely segít egy kicsit bölcsebbé válni néhány olyan kérdés kapcsán, melyre régóta keresik a választ?” – mondta a Boldogságkutató Intézet ügyvezetője, Meik Wiking.

Bár a Happiness Museum jó szándékú hely, de rendkívül szigorú szabályok között lehet csak látogatni: ügyelni kell a távolságtartásra, csupán egy irányban lehet haladni, egyszerre pedig maximum ötven ember mehet be feltöltődni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom