Close
Koppenhágában van a világ legboldogabb múzeuma

Koppenhágában van a világ legboldogabb múzeuma

Jól jön a nehéz időkben.

Boldogság. Röpke, kellemes érzés, melyet viszonylag ritkán élhettünk meg a meglehetősen vészterhes 2020-as évben. Észak-Európában viszont akad egy hely, ahol biztosan feltűnik egy kis reménysugár.

Ez pedig a világ első boldogságmúzeuma, melyet stílszerűen a világ második legboldogabb országában, Dániában nyitottak meg még a nyár folyamán. A koppenhágai The Happiness Museumban a látogatók jobban tudják formálni a saját boldogságukat, ezáltal pedig a világ is jobb hellyé változhat.

A 240 négyzetméter alapterületű múzeumban nincsenek szivárványok vagy szupercuki kiskutyák, ellenben számos interaktív tevékenységre van lehetőség, a gyűjteményében pedig boldogsággal kapcsolatos műtárgyakat találni, amelyeket a világ minden tájáról adományoztak az emberek.

Az intézmény a boldogság nemzetközi történetét is feldolgozza, vizsgálja a boldogság politikáját és a mosoly anatómiáját, és arra a kérdésre is megpróbál válaszolni, hogy miért tartják az északi országokat boldogság-nagyhatalomnak.

“Arra gondoltunk, miért is ne hoznánk létre egy helyet, ahol az emberek különböző perspektívákból tapasztalhatják meg a boldogságot, és miért ne adhatánk nekik egy kiállítást, amely segít egy kicsit bölcsebbé válni néhány olyan kérdés kapcsán, melyre régóta keresik a választ?” – mondta a Boldogságkutató Intézet ügyvezetője, Meik Wiking.

Bár a Happiness Museum jó szándékú hely, de rendkívül szigorú szabályok között lehet csak látogatni: ügyelni kell a távolságtartásra, csupán egy irányban lehet haladni, egyszerre pedig maximum ötven ember mehet be feltöltődni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

koppenhága | múzeum | Dánia | boldogság | happiness

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram