Close
Már nem sokat kell kibírni, hogy Belgium is feloldja a vendéglátóhelyek korlátozásait

Már nem sokat kell kibírni, hogy Belgium is feloldja a vendéglátóhelyek korlátozásait

Belgium szeptembertől feloldja a vendéglátóipari vállalkozásokra korábban kiszabott összes járványügyi korlátozást, kivéve az arcmaszkok viselésére vonatkozó szabályokat – jelentette be Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök.

A határozat értelmében a bárok és éttermek korlátan ideig nyitva tarthatnak, a vendégek ismét a pultnál állhatnak, és az asztalnál ülők számát sem fogják korlátozni, és nem kell már betartani a távolságtartási szabályokat sem.

A rendelkezés azonban a brüsszeli régióra nem vonatkozik, a belga fővárosban ugyanis még mindig alacsony az átoltottság, míg az ország többi részében már mintegy hetvenszázalékos.

A belga kormányfő felhívta a lakosság figyelmét az oltás fontosságára, és azt is bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz.

A kétszáz főnél nem több látogatót fogadó beltéri rendezvényeken megszűnik a maszkviselési és távolságtartási kötelezettség, az ennél több vendéget fogadó eseményeken csak negatív vírusteszttel lehet majd részt venni.

A diszkók és a hasonló szórakozóhelyek október 1-től nyithatják meg kapuikat.

Chicago pedig augusztus 20-án visszaállította a beltéri maszkviselésre vonatkozó előírásokat, mivel az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában tovább emelkedik az újonnan bejelentett koronavírusos megbetegedések száma.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

belgium | szeptember | megszűnik | vendéglátóhelyek | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom