Close
Szédületes fotóállomást kapott Chicago legizgalmasabb kilátóterasza

Szédületes fotóállomást kapott Chicago legizgalmasabb kilátóterasza

Magasabb szinten tetőzik az élmény a felújításon átesett Skydeck Chicagóban.

Alapos ráncfelvarrást kapott a Willis Towerben található népszerű látványosság, melynek minden szempontból legizgalmasabb pontja a 103 emelet magasan lévő The Ledge kilátóterasz, ahol a tériszonyt csak lexikonokból ismerők egy edzett üvegből készült kiszögellésén állva csodálhatják meg a várost.

A csodakilátó otthona a korábban Sears Towerként ismert 110 emeletes Willis Tower, amely 1973-as átadásakor 442 méteres magasságával a világ legmagasabb épületének számított.

A 412 méter magasan kialakított Skydecket 1974-ben nyitották meg, máig Chicago egyik leghíresebb nevezetessége.  A kilátóba körülbelül hatvan másodpercig tart az út két szupergyors lifttel, az oda látogatók pedig azt is megtapasztalhatják, mennyire leng ki a torony egy szeles napon.

 

A The Ledge megújulásának eredményeként a vendégek interaktív monitorok segítségével többféle pózt próbálhatnak ki a közösségimédia-felületekre feltölthető fotókhoz. A Skydeck Chicago közleménye szerint ezenkívül informatív videófelvételeken tájékozódhatnak a város átalakulásáról, a helyi kulturális látnivalókról, valamint a The Ledge felépítésének történetéről is.

A torony első emeletén egy múzeum is helyet kapott, melyet Chicago gazdag történelme ihletett. A látogatók nemcsak mindent megtudhatnak a városról, hanem interaktív élményeket szerezhetnek a neves Second City színpadán történő fellépéstől kezdve a Michael Jordannel való pózolásig.

A Skydeck Chicagóba a felnőtteknek 28–35 dollárba, a három és tizenegy év közötti gyerekeknek 22–26 dollárba kerül a belépő, a három év alatti gyermekek ingyenesen léphetnek be. A megvásárolt jegyek meghatározott idősávra szólnak.

Május elejétől pedig immáron jógaórákra is be lehet csekkolni a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolójába, a bámulatos és egyben hátborzongató üvegpadlós kilátóval rendelkező, tavaly márciusban megnyitott New York-i Edge-be.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Skydeck Chicago)

megújult | Sydeck Chicago | amerika | terasz | kilátó

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram