Close
Szédületes fotóállomást kapott Chicago legizgalmasabb kilátóterasza

Szédületes fotóállomást kapott Chicago legizgalmasabb kilátóterasza

Magasabb szinten tetőzik az élmény a felújításon átesett Skydeck Chicagóban.

Alapos ráncfelvarrást kapott a Willis Towerben található népszerű látványosság, melynek minden szempontból legizgalmasabb pontja a 103 emelet magasan lévő The Ledge kilátóterasz, ahol a tériszonyt csak lexikonokból ismerők egy edzett üvegből készült kiszögellésén állva csodálhatják meg a várost.

A csodakilátó otthona a korábban Sears Towerként ismert 110 emeletes Willis Tower, amely 1973-as átadásakor 442 méteres magasságával a világ legmagasabb épületének számított.

A 412 méter magasan kialakított Skydecket 1974-ben nyitották meg, máig Chicago egyik leghíresebb nevezetessége.  A kilátóba körülbelül hatvan másodpercig tart az út két szupergyors lifttel, az oda látogatók pedig azt is megtapasztalhatják, mennyire leng ki a torony egy szeles napon.

 

A The Ledge megújulásának eredményeként a vendégek interaktív monitorok segítségével többféle pózt próbálhatnak ki a közösségimédia-felületekre feltölthető fotókhoz. A Skydeck Chicago közleménye szerint ezenkívül informatív videófelvételeken tájékozódhatnak a város átalakulásáról, a helyi kulturális látnivalókról, valamint a The Ledge felépítésének történetéről is.

A torony első emeletén egy múzeum is helyet kapott, melyet Chicago gazdag történelme ihletett. A látogatók nemcsak mindent megtudhatnak a városról, hanem interaktív élményeket szerezhetnek a neves Second City színpadán történő fellépéstől kezdve a Michael Jordannel való pózolásig.

A Skydeck Chicagóba a felnőtteknek 28–35 dollárba, a három és tizenegy év közötti gyerekeknek 22–26 dollárba kerül a belépő, a három év alatti gyermekek ingyenesen léphetnek be. A megvásárolt jegyek meghatározott idősávra szólnak.

Május elejétől pedig immáron jógaórákra is be lehet csekkolni a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolójába, a bámulatos és egyben hátborzongató üvegpadlós kilátóval rendelkező, tavaly márciusban megnyitott New York-i Edge-be.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Skydeck Chicago)

megújult | amerika | usa | chicago | terasz

FOLYTASD EZZEL

Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom