Close
Így vehetünk részt filmbe illő vonatozáson az Andokban

Így vehetünk részt filmbe illő vonatozáson az Andokban

Képzeljük el, hogy az Andok hegyláncai között kanyargó szebbnél-szebb tájakat figyeljük ablakhoz tapasztott orral, miközben kényelmes ágyakon, alpakatakarókkal és bőrfotelekben pihenünk két állomás között. Ezt nyújtja a tizenhat kocsiból álló Belmond Andean Explorer, mellyel körbevonatozhatjuk Perut.

Great South Pacific Expressnek hívták az álomvonat elődjét, amit a londoni Muza Lab cég irányításával átalakítottak és felújítottak annak érdekében, hogy a perui kulturális értékekre alapozva visszahozzák az ottani vasúti közlekedés csúcsidőszakát.

A kivitelezők szerint a szerelvények enteriőrje olyan hangulat áraszt, mintha időgépben ülnének az utasok.

Élénk és lágy színek és textúrák keverednek a tágas kocsikban, nem beszélve az ősi perui népművészeti motívumok megjelenéséről a kézműves tárgyaktól a textíliákig, ráadásul valamennyi kabint a perui növény- és állatvilágról nevezték el.

A Belmond Andean Explorer fedélzetén két étterembe foglalhatunk asztalt, egy könyvtárban olvasgathatunk, egy bárban iszogathatunk és zongorázhatunk.

Az utazás fáradalmainak enyhítésében wellness-kocsi segít, sőt, van egy nyitott tetejű vagonja is a szerelvénynek, hogy a friss szél belekaphasson a homokdűnékkel és hegycsúcsokkal tarkított tájat csodáló utas hajába.

Összesen negyvennyolcan élvezhetik a mesebeli túrát. A vendégek elutazhatnak Cuzcóba, az inkák elveszett városa felé vezető átjárón át, vagy a fényes vulkáni kőzeteiről Fehér Városnak nevezett Arequipába.

Útközben a vonat megáll a Colca-kanyonban (melyet a világ legmélyebb kanyonjaként tartanak számon), a Sumbay-barlangoknál, ahol mintegy ötszáz, évezredekkel ezelőtt alkotott festményt lehet megcsodálni, továbbá a kikötőváros Puno és a La Raya-hegység is szívesen látja a látogatókat.

Minden jegyet vásárlót VIP-ként kezelnek: az élménycsomaghoz tartozik még egy vezetett túra a Titicaca-tó partján, ebéd egy privát strandon, ahol a bolíviai La Paz gleccser csúcsaiban lehet gyönyörködni. Az egy éjszakát magában foglaló szakaszjegy ára négyszáznyolcvan dollár.

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom